İki iddiaya yanıt verdi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Makine ve Kimya Endüstrisinin kimyasal silah ürettiği iddialarına ilişkin, "Hiçbir gerçeğe dayanmayan, tamamen asılsız söylentilerin bir karalama kampanyası dahilinde yayılmaya çalışılmasını esefle karşılıyor ve k

İki iddiaya yanıt verdi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Makine ve Kimya Endüstrisinin kimyasal silah ürettiği iddialarına ilişkin, "Hiçbir gerçeğe dayanmayan, tamamen asılsız söylentilerin bir karalama kampanyası dahilinde yayılmaya çalışılmasını esefle karşılıyor ve kınıyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Rus basınında bir milletvekiline atfen yer alan, Türkiye üzerinden IŞİD'e sarin gazı üretiminde kullanılan malzeme ulaştırıldığı ve MKE'nin kimyasal silah ürettiği iddiaları hakkındaki soruya yazılı olarak cevap verdi. Bilgiç, Türkiye'nin, kimyasal silahların geliştirilmesinin, üretiminin, stoklanmasının ve kullanımının yasaklanması ve bunların imhası ile ilgili sözleşmeye taraf olduğunu ve sözleşmeden doğan tüm yükümlülüklerini titizlikle yerine getirdiğini belirtti. Bir iktisadi devlet teşekkülü olan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun, sadece ilgili mevzuat dahilinde ve tamamen meşru alanlarda faaliyet gösterdiğini kaydeden Bilgiç, "Yabancı bir ülkenin propaganda faaliyetini yürüten medya unsurlarına, herhangi bir somut kanıt bulunmaksızın, ülkemizin ve kurumlarımızın itibarını hedef alan sorumsuzca demeçler verilmesini ve bu surette hiçbir gerçeğe dayanmayan, tamamen asılsız söylentilerin bir karalama kampanyası dahilinde yayılmaya çalışılmasını esefle karşılıyor ve kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler