İhsanoğlu'na kara ekmek verdiler

Manisa’nın Soma ilçesine ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na bir maden işçisi tarafından kömür rengine boyanmış ekmek verildi.Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu 13 Mayıs tarihinde meydana gelen Soma faciasında 301 maden işçisinin ya

İhsanoğlu'na kara ekmek verdiler

Manisa’nın Soma ilçesine ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na bir maden işçisi tarafından kömür rengine boyanmış ekmek verildi.

Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu 13 Mayıs tarihinde meydana gelen Soma faciasında 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Manisa’nın Soma ilçesinde temaslarda bulundu. Maden şehitliği ziyaretinin ardından maden şehidi Tezcan Şentürk’ün evine taziye ziyaretinde bulunan İhsanoğlu, basına kapalı olarak yaptığı ziyarette şehidin eşi Nigar Şentürk’e başsağlığında bulundu. Daha sonra Cengiz Topel Meydanı’nda halkla buluşan İhsanoğlu, maden işçileri tarafından karşılandı. Eren Malkoç isimli maden işçisi İhsanoğlu’na kömür rengine boyanmış ekmeği vererek, “Sizin lakabınız ekmekmiş. Bizim ekmeğimiz de kömür. Sizler bize sahip çıkın. Bu ekmeği size vermek istiyorum” dedi. Aldığı ekmeği havaya kaldırarak konuşan İhsanoğlu, “Verdiğinize emanete sahip çıkacağım. Bu ekmeğin hakkını koruyacağız” dedi.

301 maden işçisini simgeleyen ve üzerlerinde hayatını kaybeden işçilerin isimlerinin yazıldığı baretleri inceleyen İhsanoğlu’na; baret, Kur’an-ı Kerim, Türk Bayrağı ve tablo hediye edildi. İhsanoğlu daha sonra Cengiz Topel Meydanı’nda da canlı yayın programına katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset