İçişleri Bakanı Trabzon'da konuştu

Güneş, Trabzon'da bir otelde düzenlenen 5. Seçim Güvenliği Bölge Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, 12 Haziran'daki genel seçimde vatandaşların huzur içerisinde seçim yapmaları, anayasal haklarını kullanabilmeleri için aldıkları tedbirleri görüşm

İçişleri Bakanı Trabzon'da konuştu

Güneş, Trabzon'da bir otelde düzenlenen 5. Seçim Güvenliği Bölge Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, 12 Haziran'daki genel seçimde vatandaşların huzur içerisinde seçim yapmaları, anayasal haklarını kullanabilmeleri için aldıkları tedbirleri görüşmek ve değerlendirmek üzere bölge illeri vali ve güvenlik yetkilileriyle Trabzon'da toplandıklarını belirtti.

 

Amaçlarının, seçim sürecinde alınması icap eden tedbirleri gözden geçirmek, vatandaşların huzur ve güven içerisinde, hiçbir baskı altında kalmadan, hiçbir sorunla karşılaşmadan hür iradelerini sandığa yansıtmalarını sağlayacak bir ortamı hazırlamak olduğunu vurgulayan Güneş, ''Bu kadrolar bundan önce de birçok seçim yaşadı, dolayısıyla bakanlığımız ve çok değerli mensupları bu konuda oldukça tecrübeliler. Bu anlamda işimiz de oldukça kolay. En azından bunu bir avantaj olarak görüyoruz'' diye konuştu.

Güneş, şöyle devam etti: ''Milletimiz de çok seçimler yaşadı, bu konuda yerli yabancı herkesin takdirini topladığı önemli bir demokratik olgunluğa sahip. Dolayısıyla vatandaşlarımızın bu sağduyusu, engin hoşgörüsü, demokratik kültürü sayesinde inşallah yine o huzurlu seçimlerden birini daha gerçekleştirmiş olacağız.''

 

Bu seçimlerde, önceki düzenlemelerde bulunmayan, çok yeni birtakım müesseselerin devreye konulduğunu, yeni düzenlemelerin yapıldığını anlatan Güneş, ''Önceden seçim bürolarıyla ilgili fiili uygulama varken şimdi yasal düzenlemeye kavuşturuldu. Bunu uygulanma biçimi, şekli ve yetkisi de mülki idare amirlerimize verildi.

 

Tüm valiliklerimiz ve kaymakamlıklarımız, personelimizi kısa süreli de olsa bir bilgilendirme eğitimine mutlaka tabi tutmalılar. Onlara yeni düzenlemeleri mutlaka hatırlatmalılar'' dedi.

    

TARAFSIZLIĞA VURGU YAPTI

Güneş, kamu görevlilerinin ve idarenin her zaman tarafsızlığının asıl olduğuna dikkati çekerek, ''İdarenin tarafsızlığına gölge düşürecek her türlü davranışlardan tüm görevlilerimizin kaçınması gerekir. Görevimiz, seçme ve seçilme hakkını kullanan çok değerli vatandaşlarımıza, siyasilerimize, insanlarımıza bu haklarını rahatça kullanabilecekleri bir ortam sağlamaktır. Onun ötesinde bizler kamu görevlisiyiz. Bu hususa da mutlaka dikkat etmemiz gerekmektedir'' diye konuştu.

 

Çevre kirliliği, görsel kirlilik, gürültü kirliliği konusunda da görevlileri uyaran Güneş, şunları söyledi: ''Önemli olan vatandaşları huzursuz etmeden bu dönemin geçirilmesidir. Bazen seçim dönemlerinde seçimlere gölge düşürebilecek nitelikte, vatandaşa baskı yoluyla karar değiştirme ya da karar verdirme, oy sandıklarıyla ilgili birtakım olumsuzluklar yaşamak ya da buna benzer birtakım

 

olumsuz propagandalar yapmak gibi seçim mevzuatına göre de yasak ve suç olan birtakım hususları önlemek için de arkadaşlarımız hem sandık alanı ve yakın çevresinde hem de sandıklara gidiş-geliş güzergahlarında da ayrıca gerekli tedbirleri alacaklardır. Amacımız, vatandaşlarımızın bu anayasal haklarını layıkıyla kullanabilmeleri hususunda yardımcı olabilmektir, yapmamız gereken budur.''

 

Bakan Güneş'in açıklamasının ardından basına kapatılan toplantıya, Emniyet Genel Müdür Vekili Bahrettin Demirer, Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Başkanı Tümgeneral Hüseyin Güçlü, Artvin, Gümüşhane, Giresun, Rize, Trabzon, Erzincan valileri, emniyet müdürleri, jandarma komutanları ve bakanlık üst düzey yetkilileri katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset