Hurşit Tolon cezaevinden çıktı

Malatya’daki Zirve Yayınevi davasında hakkında tahliye kararı verilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden çıktı. Tolon, “Yakında Adaletsizlik Müzesi olacak bu yerde çok haksızlıklara uğradık” dedi.Malatya’daki Zirve Yayın

Hurşit Tolon cezaevinden çıktı

Malatya’daki Zirve Yayınevi davasında hakkında tahliye kararı verilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden çıktı. Tolon, “Yakında Adaletsizlik Müzesi olacak bu yerde çok haksızlıklara uğradık” dedi.

Malatya’daki Zirve Yayınevi davasında azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon hakkında davaya bakan Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi tahliye kararı verdi. Tahliye kararı Tolon’un tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’ne gönderildi. Silivri Cezaevi’ndeki işlemlerinin ardından cezaevinden çıkan Tolon’u yakınları ve sevenleri karşıladı.

Yakınları ile cezaevi önünde bir süre hasret gideren Tolon, cezaevi önünde bir açıklama yaptı. Tolon, “Zihinlerinde ve gönüllerinde böyle büyük bir kumpasın mağduru olmuş TSK’nın yüzlerce kahraman evladı, aydınlar, yazarlar, düşünürler, öğretim üyeleri bu bulunduğumuz yerde, yakında Adaletsizlik Müzesi olacak bu yerde çok haksızlıklara uğradık. Bütün bu haksızlıklara yüce milletimiz vicdanında ve gönlünde hayır dedi. Kar kış demeden Türkiye’nin her yerinden gelerek burada bizi destekledi.

Bizim suçsuzluğumuza inanan cefakar milletimize teşekkürü borç biliyorum. Pek çok olumsuzluğa, pek çok kötü örneğe rağmen bu ülkede halen vicdanlı, vicdanında Allah korkusu olan, bağımsız ve adil yargılamayı şiar edinmiş yargı mensupları vardır. Onun sonucu olarak huzurunuzda bulunuyorum. O yargı mensuplarına bu gerçeği anlamış ve gecikmiş hürriyetimi bahşetmiş olmaları nedeni ile teşekkürlerimi sunmak zorundayım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler