Hükümet 3 BDP'liyi görevden aldı

İçişleri Bakanlığı, KCK operasyonları kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan ve aralarında BDP'li İl Genel Meclis Grup Başkanı Fatma Kızılkaya'nın da bulunduğu 3 kişi hakkında geçici görevden uzaklaştırma kararı verdi.Diyarbakır'da KCK operasyonları kapsa

Hükümet 3 BDP'liyi görevden aldı

İçişleri Bakanlığı, KCK operasyonları kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan ve aralarında BDP'li İl Genel Meclis Grup Başkanı Fatma Kızılkaya'nın da bulunduğu 3 kişi hakkında geçici görevden uzaklaştırma kararı verdi.

Diyarbakır'da KCK operasyonları kapsamında gözaltına alınan ve hakkında "terör örgütüne üye olmak", "Terör örgütü faaliyetleri içinde bulunmak" suçlarından dava açılan BDP'li İl Genel Meclis Grup Başkanı Fatma Kızılkaya ve meclis üyeleri Şafi Hayme ve Ahmet Doğan hakkında İçişleri Bakanlığı, "Geçici görevden uzaklaştırma" kararı verdi.

 

Öte yandan bir süre önce aralarında belediye başkanları ve il genel meclis başkanının da bulunduğu 9 kişi aynı gerekçelerle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset