"Hukuk için devrim niteliğinde uygulama !"

Adalet Bakanı Kenan İpek, “Türk hukuku açısından devrim niteliğinde bir hazırlığımız bulunmakta” dedi. Adalet Bakanı İpek, Türkiye Noterler Birliği’nde düzenlenen ’44. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Genel Kurulunun açılış konuşmasını yapan Bakan İpek, ge

"Hukuk için devrim niteliğinde uygulama !"
Adalet Bakanı Kenan İpek, “Türk hukuku açısından devrim niteliğinde bir hazırlığımız bulunmakta” dedi.
 
Adalet Bakanı İpek, Türkiye Noterler Birliği’nde düzenlenen ’44. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Genel Kurulunun açılış konuşmasını yapan Bakan İpek, geçtiğimiz Aralık ayında noterler kanununda bazı değişikler içeren, değişiklik paketini hayata geçirdiklerini belirterek, “Yaptığımız değişiklikle boşalan, açılan dördüncü sınıftan üçüncü sınıfa gerilen noterliklerin, noterlerin bulundukları yerde İstanbul, Ankara ve Adalet Bakanlığınca uygun görülecek diğer yerlerde çıkan gazetede ilana yönelik uygulamadan vazgeçilmekte” diye konuştu.
 
Yargının şeffaflığını arttıracak, vatandaşların haber alma özgürlüklerini güçlendirecek, bir diğer adımın ise yargı medya ilişkilerinin kurumsal hale getirilmesi olduğuna dikkat çeken İpek, “Buradan hareketle pilot uygulamaların geliştirileceğini ifade etmek isterim. Avukatlık kanunda yeniliklere gitmek üzere, avukatlık kurumunun ve savunmanın güçlendirmek suretiyle adımlar atıyoruz. Türk hukuku açısından devrim niteliğinde bir hazırlığımız bulunmaktadır. Yargılamaların makul bir sürede sonuçlandırılması için her biri dava türüne yönelik uygulama, görülme süreleri belirlenecektir. Koruyucu hukuk uygulamalarını yaygınlaştırıp, etkinleştireceğiz. Yargı reformu stratejisini hayata geçirilmesi çerçevesinde bakanlığımız bünyesinde çalışma grupları ve komisyonlar oluşturuldu” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset