Hopa'da protesto gösterisi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Artvin’in Hopa İlçesi’ndeki AK Parti mitingi öncesi ve sonrası çıkan olaylara karıştıkları iddiasıyla 15 kişinin tutuklanması, Hopa’da yapılan yürüyüşle protesto edildi.Hopa Kaymakamlığı önünde toplanarak yolu trafiğe kapa

Hopa'da protesto gösterisi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Artvin’in Hopa İlçesi’ndeki AK Parti mitingi öncesi ve sonrası çıkan olaylara karıştıkları iddiasıyla 15 kişinin tutuklanması, Hopa’da yapılan yürüyüşle protesto edildi.

Hopa Kaymakamlığı önünde toplanarak yolu trafiğe kapatan eylemci grup ile yolu açmalarını isteyen polis arasında tartışma çıktı. Tartışmaların ardından grup biriken araçlara yol verdi, ardından yolu yeniden kapatıp basın açıklaması yaptı.

Hopa Belediye Parkı’nda toplanan Halkevleri üyesi grup ile Hopa olaylarında tutuklananların yakınları ellerinde, ’31 Mayıs’ta biz de oradaydık’ pankartı ile yürüyüşe geçti. Hopa sokaklarında, ’Metin Lokumcu’nun katili Tayyip Erdoğan’ , ’Hopa faşizme mezar olacak’ , ’Sokaklar bizim, polis Hopa’yı terk et’ sloganları atarak yürüyen grup hazırladıkları bildiriyi Hopalılar’a dağıttı. Yürüyüş ardından Hopa Kaymakamlığı önünde toplanan grup yolu araç trafiğine kapattı. Çevik kuvvet ekipleri de Kaymakamlık binası önünde geniş güvenlik önlemi aldı, 3 sivil polis eylemi kamera ile kaydetti. Bu sırada yolu trafiğe kapatan eylemci grup ile yolu açmalarını isteyen polis arasında tartışma çıktı. Polisin bu isteğine karşı çıkan grup yolu ulaşıma kapatmaya devam etti. Bu sırada bir sürücünün hastası olduğunu belirtmesi üzerine grup biriken araçlara yol verdi, ardından yeniden yolu ulaşıma kapattı.

HOPA KAYMAKAMI’NA İSTİFA ÇAĞRISI

Burada grup adına açıklama yapan Şefik Kalkan, 31 Mayıs’da, Hopa’da suyuna, çayına sahip çıkanlar ile hayatı savunanların, zulmün ve faşizmin temsilcilerinin saldırısına uğradığını belirterek, çıkan olaylarda Metin Lokumcu’nun katledildiğini söyledi. AKP iktidarının Metin hocayı öldürmekle kalmadığını ifade eden Kalkan, şöyle konuştu:

"Hopa’da olağanüstü halleri aratmayacak biçimde terör estiriliyor. Yaklaşık 60 kişi gözaltına alındı. Bu arkadaşlarımız arasından 15 kişi tutuklanarak cezaevine kondu. Ev baskınları, sokaklarda gözaltına almalarla devam eden terör, son günlerde yeniden kendini göstermeye başladı. Her gün, ilçemizin sokaklarında, parklarında zorla alıkonup mahkemeye çıkarılan arkadaşlarımız var. Böylece, Ankara, İstanbul gibi şehirlerde ve genel olarak Türkiye çapında Hopa olayları ile ilgili tutukluların sayısı 35 olmuştur. Halen ellerindeki listelerle, her gün sokaklarımızda, alanlarımızda bir sürek avını sürdürüyorlar, Hopa halkını terörize etmeye çalışıyorlar. Hopa halkı, kendi evlatlarına, sahip çıkmaya devam ediyor, edecek. AKP iktidarının maskesini alaşağı eden Hopalılar, bu gözaltı ve tutuklamaların üstesinden de gelecek. Gözaltılar derhal durdurulsun. Çevik Kuvvet geri gönderilsin. Aylardır tutuklu olan Hopa tutsaklarının mahkeme tarihi belirlensin. Tutuklular biran önce serbest bırakılsın. ’31 Mayıs günü kolluk kuvvetlerine saldırı emrini ben verdim. Vicdanım rahat’ diyen Hopa Kaymakamı, Metin hocasını o saldırıda kaybeden Hopa halkından özür dileyerek, derhal istifa etmelidir. Metin Lokumcu’nun katilleri derhal yargı önüne çıkarılsın."

Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Samut Karabulut ise, onurları ile çaylarına ve sularına sahip çıkmaya devam edeceklerini belirterek, Hopalılar’ın tutuklular ile onur ve gurur duymaları gerektiğini söyledi. Grup daha sonra çeşitli sloganlar atarak dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler