Hicab ilk kez kamera karşısında

 Ürdün’e sığınan eski başbakanı Riyad Hicab, Esed rejiminin ülkenin sadece yüzde 30’unu kontrol ettiğini öne sürdü.Suriye’nin tarif değiştirerek Ürdün’e sığınan eski başbakanı Riyad Hicab, Esad rejiminin ülkenin sadece yüzde 30’unu kontrol ettiğini öne sü

Hicab ilk kez kamera karşısında

 

Ürdün’e sığınan eski başbakanı Riyad Hicab, Esed rejiminin ülkenin sadece yüzde 30’unu kontrol ettiğini öne sürdü.

Suriye’nin tarif değiştirerek Ürdün’e sığınan eski başbakanı Riyad Hicab, Esad rejiminin ülkenin sadece yüzde 30’unu kontrol ettiğini öne sürdü.

Ürdün’de bir basın toplantısı düzenleyen Riyad Hicab, “Suriye rejimi ülke topraklarının sadece yüzde 30’unu kontrol ediyor. Askeri, ekonomik ve ahlaki olarak yıkılmış durumda” dedi.

Riyad Hicab, “Deneyimlerime ve oturduğum koltukta gördüklerime dayanarak sizi temin ederim ki rejim çatladı” diye konuştu.

Beşşar Esed rejimini terk ederek muhaliflere katılan en üst düzey yetkili olan Riyad Hicab, başbakanlığı bırakıp taraf değiştirdiği günden bu yana ilk kez kamera karşısına çıktı.

Suriye liderinin artık savaşı durdurmaya gücünün kalmaması nedeniyle Beşşar Esed’a verdiği desteği sonlandırdığını belirten Hicab, “Şu an da Suriye’nin özgürleştirilmesinden sonra daherhangi bir makam mevki peşinde değilim” dedi.

Suriyeli isyancılara da rejim karşısında savaşmaya devam etmesini tavsiye eden Riyad Hicab, “Suriye halkı umutlarını ve inançlarını size bağladı” dedi. Hicab Suriye silahlı kuvvetlerinden de kendi vatandaşlarına silah doğrultmamalarını istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset