Herkes aklını başına alsın!

 Cumhurbaşkanı Gül, İmralı - MİT görüşmeleriyle başlayan yeni süreç hakkında “Biraz da konuşmaması gerekenler var; iş yapması gerekenler var. Herkesin ’Acılar dinsin, kan dursun’ deniyorsa üstüne düşeni yapması gerekir” dedi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Af

Herkes aklını başına alsın!

 

Cumhurbaşkanı Gül, İmralı - MİT görüşmeleriyle başlayan yeni süreç hakkında “Biraz da konuşmaması gerekenler var; iş yapması gerekenler var. Herkesin ’Acılar dinsin, kan dursun’ deniyorsa üstüne düşeni yapması gerekir” dedi
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afyonkarahisar ziyaretinde, İmralı’da bulunan Abdullah Öcalan ile başlayan görüşmeler için “Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne, geleceğimizdeki beraberliğimize, bütün halkımızın hiç zarar vermeyecek şekilde şüphesiz ki politikalar takip edilebilir” dedi.
 
Gül, ziyaretin ilk durağı olan Valilik’te basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yeni süreci değerlendirmesi istenen Gül, “Terörü kesinlikle gündemimizden çıkarmamız lazım” diyerek konuşmasına başladı. Terörü bitirmek için birçok yöntem bulunduğunu söyleyen Gül, “Bunların hepsi de doğrusu kullanılır. Şüphesiz ki karşınıza silahla çıkan teröristlere devlet boyun eğmez. Bunun herkes tarafından bilinmesi gerekir” dedi.
 
Gül, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu süre içerisinde rol alanlar ne yapmaları gerekiyorsa onu biliyorlar. Dürüst davranır ve yapmaları gerekeni yaparlarsa bu acılar sona erer. Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne, geleceğimizdeki beraberliğimize, bütün halkımızın hiç zarar vermeyecek şekilde şüphesiz ki politikalar takip edilebilir. Ama her şeyden önce, eli silahlı insanların ve onlara talimat verenlerin yapması gerekeni yapması gerekeni yapmaları gerekir.”
Demokrasilerde herkesin fikrini söyleyebileceğini vurgulayan “Ama biraz da konuşmaması gerekenler var. Konuşma yerine iş yapması gerekenler var.  Bir samimiyet varsa ortada bunu da görürüz. Bu konuda devletin kurumlarına herkesin güvenmesini isterim.” değerlendirmesinde bulundu.
 
‘OLAĞANÜSTÜ ŞEYLER’
Cumhurbaşkanı Gül, ”Bölgemizdeki olaylar maalesef bazılarını yanlışa sevk edebilir. Bunu bazıları fırsat olarak görebilir ve bölge ülkeleri terör örgütlerini daha önce nasıl taşeron olarak kullandılarsa bundan sonra da kullanmak isteyebilirler. Bunlar hep bildiğimiz şeylerdir. Şahit olduğumuz şeylerdir. Dünyanın başka taraflarındaki terör örgütleri de aynı durumlara düşmüşlerdir. Dolayısıyla herkesin aklını başına alması, düşünmesi ve eğer ’acılar dinsin, kan dursun’ deniyorsa üstüne düşeni yapması gerekir” diye konuştu.
Suriye ile ilgili gelinen noktayı nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine ise Gül, ”Bölgemizde olağanüstü şeyler oluyor. Bir tarafta Suriye’de, bir tarafta Irak’ta olup bitenler olsun. Bölgede büyük bir istikrarsızlık söz konusu” dedi.          
 
Cumhurbaşkanı Gül, Afyonkarahisar’da halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Gül’e Valilik’te kentin simgesi olan afyon hediye edildi.
 
‘İZAHI MÜMKÜN DEĞİL’
Cumharbaşkanı Gül, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüne ilişkin Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporun kendisini tatmin edip etmediği sorusuna, ”Görev başında hayatını kaybetmiş bir Cumhurbaşkanı için vaktiyle yapılması gerekenler maalesef o zaman yapılmadığı için ki bunun izahı da mümkün değil gerçekten, bu kadar sene sonra gerçekleştirildi. Bundan sonra bu konuyla ilgili karar verecekler ilgili bilim adamları, adli tıp ve tabii ki mahkemelerdir. O açıdan bir şey söyleyemem şu anda” yanıtını verdi.   

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset