"Her tarafı ırkçılık kokuyor"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Ergani Devlet Hastanesi'nin açılışının ardından Diyarbakır'ın Çınar ilçesine geldi.25 yataklı Çınar Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine katılan Eker burada yaptığı konuşmada Diyarbakır'a Selahadin-i Eyyubi

"Her tarafı ırkçılık kokuyor"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Ergani Devlet Hastanesi'nin açılışının ardından Diyarbakır'ın Çınar ilçesine geldi.

25 yataklı Çınar Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine katılan Eker burada yaptığı konuşmada Diyarbakır'a Selahadin-i Eyyubi Üniversitesi kurulması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden kanun geçirildiğini belirterek, "Selahadin-i Eyyubi Büyük Selçuklu Sultanıdır. Ama etnik menşeei Kürt'tür. İslam tarihinin büyük devlet adamı ve şarkın en sevgili sultanıdır. O'nun adıyla Diyarbakır'da bir üniversite kuruluyor. Amacımız insanlarımızın barış ve kardeşliği daha çok hissederek yaşamasıdır. Başbakanımızın attığı adımlar var. Bu bize umut veriyor. Bütün hemşehrilerimiz bir an önce akan kanın durmasını istiyor. Biz bu konuda baştan beri çaba içindeyiz. Bugün de belirli bir noktaya geldik"dedi.

"GÜNÜMÜZE KADAR GELMİŞ OLMASI ÜRKÜTÜCÜ"

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Mehdi Eker ve beraberindekiler butona basarak Çınar Devlet Hastanesi'nin temelini attı. Tören alanından ayrılırkan gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eker, CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler'in sözlerine tepki gösterdi. Konuşmanın yapıldığı gün mecliste olduğunu belirten Eker, şöyle dedi:

"CHP'li Milletvekilinin söyledikleri rahmetli Şair Atilla İlhan'ın bahsettiği 1940 karanlığını çağrıştırıyor. 1940'ların karanlık dönemini o dönemin tekçi anlayışını o günki ırkçı zihniyeti yansıtıyor. O'nun günümüze kadar gelmiş olması ürkütücü. Sadece bir karalık dönem çağrışımı yapıyor o sözler. Her tarafı ırkçılık kokuyor. Tekçi zihniyetin tezahürüdür. Millet o zihniyeti ilk serbest seçimlerde bir daha tek başına iktidar yapmayarak mahkum etmiştir. Bu karanlık bir zihniyettir. Türkiye bir imparatorluk bakiyesidir. Türkiye'de Osmanlı İmparatorluğu topraklarından çok sayıda kültür, etnik yapı, mezhep var. Bunların hepsi Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyor. Bunların hepsi bizim için aynı değere sahiptir. Hiç birinin diğerinden üstünlüğü yoktur. Hepsi aynı derecede sevgi ve hürmete layık ve başımızın tacıdır. Bizim zihniyetimiz budur. Cumhuriyet Halk Partisi'nin aslında bir kimlik bunalımı yaşadığını hissediyoruz."dedi.

Türkiye'de barışın tesisi, terörün durması, akan kanın, gözyaşının durması için her türlü çalışmayı yaptıklarını belirten Eker, "Biz iyimser ve umutluyuz. Herkesin sorumlulukla konuşması geretiğini düşünüyoruz. O nedenle bu meseleyi çok sağa sola çekmenin sürece katkı sağlamaycağını düşünüyoruz. Ama umutlu ve iyimseriz. Sabırla sürecin gelişmesini izliyoruz. Umutlu olmak için çok sebep var. İnşallah bu beklentiler doğrultusunde olumlu bir yekilde nihayete erecek. Bu topraklar tekrar barışın, sevginin toprakları olacak. Umutla bekliyoruz."

Eker daha sonra Diyarbakır'a geçerek geçtiğimiz günlerde atanan Ak Parti İl yönetimini ziyret ederek "Hayırlı olsun" dileğinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler