Hedef zirvedeki bu iki isim mi?

İstihbarat birimleri “canlı bomba” listesinde yer alan DHKP-C’li eylemcilerin devletin zirvesindekilere yönelik ses getirecek eylem hazırlığında olduğu istihbaratı paylaşması üzerine çalışma başlatıldı. Ankara, İstanbul ve İzmir’de 20 adrese eş zamanlı ba

Hedef zirvedeki bu iki isim mi?

İstihbarat birimleri “canlı bomba” listesinde yer alan DHKP-C’li eylemcilerin devletin zirvesindekilere yönelik ses getirecek eylem hazırlığında olduğu istihbaratı paylaşması üzerine çalışma başlatıldı. Ankara, İstanbul ve İzmir’de 20 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Aralarından DHKP-C’nin 104 kişilik eylemci listesinde ismi yer alan Ferit Mutlu’nun da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. İzmir’de yakalanan Mutlu’nun Türkiye’ye 20 gün önce giriş yaptığı Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’ın katıldığı 5. İzmir İktisat Kongresi’ne yönelik eylem gerçekleştirme hazırlığında olduğu ileri sürüldü.

YUNANİSTAN ÜZERİNDEN BİLGİ PAYLAŞIMI

ABD Ankara Büyükelçiliği’ne DHKP-C’li Ecevit Şanlı’nın canlı bomba saldırısının ardından Türkiye ile ortak istihbarat çalışması yürüten ABD ajanları, Yunanistan’dan alınan bilgiyi 20 gün önce Türkiye’ye ulaştırdı. Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğü ek binası ile Ankara Polis Evi’ne yapılan roketli saldırının ardından saldırganlardan DHKP-C’li Muharrem Karataş polisle girdiği çatışmada öldürülüp, Serdar Polat’ın ise ağır yaralı olarak ele geçirilmesinin örgüt tarafından misileme yapılcağı kaydedildi. Yunanistan’da bomba eğitimi alan Ferit Mutlu’nun Türkiye’ye geçtiği ve eylem hazırlığı içinde olduğu bilgisi üzerine terör ve istihbarat birimleri çalışma başlattı.

HEDEF ZİRVE Mİ?

Yapılan çalışmaların ardından örgütle bağlantılı Ankara, İstanbul ve İzmir’de 20 adrese baskın yapıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katıldığı 5. İzmir İktisat Kongresi’nin 4 gün öncesinde düzenlenen şafak operasyonunda, canlı bomba listesinde yer alan DHKP-C’li Ferit Mutlu, Buca’da gözaltına alındı. Ankara ve İstanbul’da gerçekleşen operasyonlarda 6 kişi daha gözaltına alındı. Mutlu’nun 20 gün önce Türkiye’ye yasadışı yollarla giriş yaptığı ve İzmir İktisat Kongresi’ne yönelik eylem hazırlığında olduğu ileri sürüldü. 7.5 yıl kesinleşmiş hapis cezası da bulunan Mutlu, tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğer 6 kişi ise serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset