HDP’nin yeni gündemi ‘Erdoğan hayranları’

HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, "HDP farklı eğilimlerin, farklı siyasal geçmişe aidiyete mensup çevrelerin birlikte yaşadığımız ülkede birlikte siyaset yapma iddiası ile buluştuğu bir partidir. Dolayısıyla farklı yorumlar, değerlendirmeler,

HDP’nin yeni gündemi ‘Erdoğan hayranları’
HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, "HDP farklı eğilimlerin, farklı siyasal geçmişe aidiyete mensup çevrelerin birlikte yaşadığımız ülkede birlikte siyaset yapma iddiası ile buluştuğu bir partidir. Dolayısıyla farklı yorumlar, değerlendirmeler, partinin temel stratejisini, olmazsa olmazlarını bozmadığı ölçüde tolere edilebilir" dedi.
 
"Eş başkanımız gerekli açıklamayı yapacaktır"
 
Bilgen, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın HDP'li eski vekillere ilişkin yaptığı "Erdoğan seviciler" açıklamasının sorulması üzerine, şunları söyledi:
 
"Bu konu muhtemelen önümüzdeki günlerde parti kurullarında tartışılacaktır. Biz parti içinde farklı kimlikler ve eğilimlerin birlikte siyaset yapabildiği parti olma çabası içindeyiz. Varlık sebebimiz budur. Eş başkanımız önümüzdeki günlerde parti kurullarında gerekli tartışmalar sonrası size de açıklama yapacaktır. HDP farklı eğilimlerin, farklı siyasal geçmişe aidiyete mensup çevrelerin birlikte yaşadığımız ülkede birlikte siyaset yapma iddiası ile buluştuğu bir partidir. Dolayısıyla farklı yorumlar, değerlendirmeler, partinin temel stratejisini, olmazsa olmazlarını bozmadığı ölçüde tolere edilebilir. Hatta bir zenginlik olarak görülebilir. Parti politikaları ile ters düşen yaklaşımlarda zaten ilgili platformlarda tartışılır. Parti yöneticilerimizi eksik bir tarifi varsa hem parti kurulları gerekli uygulamayı yapar hem de halk gerekli uyarıyı yapar."
 
Bilgen, bir gazetecinin, "Bu sözlerinizden pek de hoşnut olmadığınız anlaşılıyor" ifadesine karşılık, "Hayır öyle yapmayın. Bu Sayın Başkan'ın tasarrufu ve kendi değerlendirmesidir. Bu sorunun muhatabı kendisidir. Ben MYK'da tartışılmış ve açıklanması kararlaştırılmış konuları ancak parti sözcüsü olarak açıklarım" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler