"HDP’nin çağrısı akıl tutulmasıdır"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, HDP’nin sokağa çıkma çağrısını ‘akıl tutulması’ olarak değerlendirerek, “İstikrarı bozmaya kimsenin hakkı yoktur” dedi.Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Üsküp’e gelişinde havaalanında gazetecilere açıklamalarda bulu

"HDP’nin çağrısı akıl tutulmasıdır"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, HDP’nin sokağa çıkma çağrısını ‘akıl tutulması’ olarak değerlendirerek, “İstikrarı bozmaya kimsenin hakkı yoktur” dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Üsküp’e gelişinde havaalanında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, bazı illerde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ve çıkan olaylarla ilgili olarak şunları söyledi:

"Türkiye olarak 1990’lardan bu yana devam eden olaylara karışmadık. Daha sonra komşularımız ateş topuna dönerken çözüm süreciyle birlikte çok kararlı adımlar attık. Türkiye tarihi bir süreci sürdürüyor. Bunun kıymetini herkesin bilmesi lazım. Türkiye dışındaki olayı bahane ederek istikrarı bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Herkesi mutedil olmaya davet ediyorum. Bu tarihi bir sorumluluktur. Halkın içerisinde bir takım çatışmalar oluşturulması kimseye fayda sağlamaz. Türkiye’nin huzurunu bozmaya müsaade etmeyeceğiz. Türkiye’yi bu ortama sokanlar hangi sorunu çözecek. Türkiye siyasi tarihinin en önemli sorunu olan Kürt sorununun çözümünü boşa çıkarmaya kimsenin hakkı yoktur. Hükümetin işini zorlaştırmaya kimse çalışmasın. Bölge halkı da çözüm sürecinin sürmesini istiyor.”

HDP’nin ’sokağa çıkın’ çağrısını da değerlendiren kurtulmuş, "Bu bir akıl tutulmasıdır. Hiç bir fayda sağlamayacaktır. Sorunun çözümü için ‘sokağın dilini kullanacağız’ derseniz bunun adı siyaset değil; terör, şiddet olur. HDP’nin nasıl davranacağını cumhurbaşkanlığı seçimi göstermiştir. Halk Selahattin Demirtaş’ın barış dilini mükafatlandırmıştır.

Bölge ile Kobani ile ilgili sorunları dile getirsinler. Kobani sorunuyla ilgili hangi tespitler çözümler geliyorlar. Tezkereye bile karşı çıktılar. Halkı sokağa dökmek ne Türkiye ne Kürt halkına fayda sağlar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler