HDP'den Tahir Elçi açıklaması

HDP'nin açıklamasında, "Diyarbakır ve Türkiye halkları bir akil insanı, bir hukuk insanını, adalet ve barış için, eşitlik ve özgürlük için yılmadan mücadele eden çok değerli bir insanı yitirdi" ifadesine yer verildi. "Elçi'nin fikirleri ve mücadelesi ile

HDP'den Tahir Elçi açıklaması

HDP'nin açıklamasında, "Diyarbakır ve Türkiye halkları bir akil insanı, bir hukuk insanını, adalet ve barış için, eşitlik ve özgürlük için yılmadan mücadele eden çok değerli bir insanı yitirdi" ifadesine yer verildi.

"Elçi'nin fikirleri ve mücadelesi ile baş edemeyen insanlık düşmanları onu öldürerek susturmayı seçtiler" denildi.

Açıklamada Cumhurbaşkanı ile hükümete de tepki vardı. 

"Saray ve AKP hükümetlerinin savaş politikaları, keyfi, hukuk ve insanlık dışı sokağa çıkma yasakları, Suriye'deki iç savaşta El Kaide türevi IŞİD ve benzeri örgütlerin destekçisi olma politikaları bu suikastın nedenlerindendir" iddiasında bulunuldu. 
 
HDP MYK bir de vatandaşlara, meslek örgütlerine ve siyasi partilere, "sesinizi yükseltin, demokratik tepki gösterin" çağrısı yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler