HDP'den Kritik görüşme!

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'i kabul etti. Başbakanlık Merkez Bina'da basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1 saat sürdü. HDP HEYETİ YALÇIN AK

HDP'den Kritik görüşme!
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'i kabul etti. Başbakanlık Merkez Bina'da basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1 saat sürdü.
 
HDP HEYETİ YALÇIN AKDOĞAN'LA GÖRÜŞTÜ
 
Görüşme sonrası açıklama yapan Önder, "Buradan edindiğimiz bilgileri Eş Genel Başkanlarımıza aktaracağız. Bugün saat 12.00 itibariyle Diyarbakır'da HDP, DTK ve DBP Eş Başkanları ortak bir basın açıklaması yapacaklar. Hepimizin ortak muradı bütün bu kurumların Öcalan'ın başlattığı müzakere sürecinin sekteye uğramadan ve bütün ülke için demokratik bir kazanıma dönüştürecek bir şekilde ilerletmek. Biz bu doğrultumuzu hiçbir zaman kaybetmedik, kaybetmeyi de düşünmüyoruz. Ama gelinen noktada vahim gelişmeler, katliamlar var, bunlar da görmezden geleceğimiz şeyler değil. Fakat bunların çözüm şekli anlamlı bir diyalog ve müzakere zeminini kaybetmemekten geçiyor. Edindiğimiz izlenimleri Eş Genel Başkanlarımızla paylaşacağız, esas açıklamayı onlar yapacak" dedi.
 
HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, bugün saat 12:00'de Diyarbakır'da basın toplantısı düzenleyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset