HDP’den istifa eden Karahan AK Parti’yi destekleyecek

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin il teşkilatı üyesiyken partisinden istifa eden Mir Sedrettin Karahan, 1 Kasım genel seçimlerinde AK Parti'yi destekleyeceğini açıkladı.Bir otelde basın mensupları ile buluşan Mir Sedrettin Karahan gündeme ilişkin

HDP’den istifa eden Karahan AK Parti’yi destekleyecek

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin il teşkilatı üyesiyken partisinden istifa eden Mir Sedrettin Karahan, 1 Kasım genel seçimlerinde AK Parti'yi destekleyeceğini açıkladı.

Bir otelde basın mensupları ile buluşan Mir Sedrettin Karahan gündeme ilişkin açıklama yaptı. Son dönemlerde Türkiye'de paralel yapının ortaya çıktığını ve bu yapılanmanın özellikle Kürt sorununun çözümüne engelleyici ciddi adımlar attığını söyleyen Karahan, "Bu zeminde devam eden paralel yapı nitekim daha sonraki dönemlerde, 2013'ten sonra deşifre oldu ve ona yönelik politikalar başlattı. Tam da bu noktadan sonra paralel yapı dediğimiz, İttihat Terakki uzantısı bu yapı, maalesef kendisini Kürt temsiliyetinin sahibi olarak gösteren HDP ile ittifak yaptı. Bu ittifak ile beraber toplum içerisinde infial oluşturacak eylemler peşi sıra gelmeye başladı. Keza, paralel yapının HDP ile olan ittifakının temelinde tamamen düşmanımın düşmanı stratejisi vardır" dedi.

"SEÇİMDE AK PARTİ'Yİ DESTEKLEYECEĞİM"

Türkiye'de temel bir Anayasa probleminin olduğunu belirten Karahan, şu ifadeleri kullandı: "Her şeyden önce bu anayasanın sivil anayasa, demokrat anayasa yapılması gerekiyor. Biz ülkede demokrasi, temel hak ve hürriyetleri ve bu sorunların çözümüne mazlumların sesi olmaya en yakın partiyi destekleyeceğimize dair görüşümüzü belirtmiştik. Şahsım olarak bu seçimlerde AK Parti'yi destekleyeceğimizi belirtmek istiyorum. Bu süreç içerisinde bizim de Ak Parti'den beklentimiz bu noktada hassasiyetle durması yeni anayasa sürecinde bu noktada yeni anayasayı hızlı bir şekilde oluşturması ve belirtilen reformların hızlı bir şekilde yapılmış olmasıdır."

"PKK BİR SORUN DEĞİLDİR"

PKK veya KCK'nın Kürt sorununun önemli bir sonucu olduğunu anlatan Karahan, şunları söyledi: "PKK bir sorun değildir. PKK'nın, bu zeminde sürekli çözümsüzlüğü getirerek HDP bu çatışmanın içerisinde sokmaya çalıştı. Bugün siyasal unsur HDP'dir ve HDP hem PKK'yı kullanıyor hem de Kürt halkını kullanıyor."

HDP’den istifa eden Karahan AK Parti’yi destekleyecek

HDP’den istifa eden Karahan AK Parti’yi destekleyecek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset