HDP'den flaş Öcalan açıklaması

Kürkçü, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kobani ilgili  gelişen olayların HDP'ye fatura edilmek istendiğini belirtti.  Konuyla ilgili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ifadelerini ve  kullandığı dili eleştiren Kürkçü, "Böyle başlayan konuşma m

HDP'den flaş Öcalan açıklaması
Kürkçü, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kobani ilgili  gelişen olayların HDP'ye fatura edilmek istendiğini belirtti. 
 
Konuyla ilgili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ifadelerini ve  kullandığı dili eleştiren Kürkçü, "Böyle başlayan konuşma müzakere masasında  bitmez. Biz hükümetle kavga yürütmek değil çözüm ve barış için siyaset yürütme  derdindeyiz. Arınç'ın dilinin endazesinin olmadığını anlıyoruz ama daha önemlisi  bu dil kendisine partisine temsil ettiği kitleler zarar varan bir dil. Dünyayı  başımıza yıkacağından söz ediyor, birinin başına yıkılan dünya hepimizin başına  yıkılmış olur" dedi. 
 
"MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİK"
 
Toplumsal olaylarda varsa sorumluluklarının, bunu inkar  etmeyeceklerini ifade eden Kürkçü, "Atışmalara son verip bizim de hükümetin de  varsa sorumluğu, bunun ortaya çıkması için Meclis Araştırması açılmasını istedik.  Varsa HDP'nin siyasi sorumluğu, bunun ortaya çıkmasından kaçacak değiliz.  Yaptığımızın, söylediğimizin arkasındayız. Hata yaptıysak da hata yaptığımızı  söyleriz. Bize boyun eğdirmeye, burnumuzu sürtmeye çalışmak, olayları  aydınlatmaya ve müzakere masasına hizmet etmez. Biz sorumluluk üstleniyoruz ama  herkes bunu sorumluluğu üstleniyor mu?" 
 
BÖYLE BİR TALEBİMİZ OLMADI
 
1990 yıllara dönülmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirten  Kürkçü, "Süreci çözüm masasına yeniden iade için hükümeti üzerine düşeni yapmaya  çağırıyoruz" diye konuştu. 
 
Kürkçü, Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan başka bir cezaevine nakli için  çalışma yapıldığı haberlerinin anımsatılması üzerine, şunları kaydetti: 
  
 "Bilmiyorum. Bizim böyle bir talebimiz, Öcalan'ın böyle bir talebi  yok. Öcalan'ın daha iyi koşullarda, dışarıyla daha yakın temasa imkan veren bir  çalışma imkanına kavuşturulması yönünde talep ve ama bu söyleneni bilmiyorum.  Böyle bir fısıltı varsa bunun anlamı üzerinde düşünülmesi lazım. Yeterli güvenlik  tedbirleri olmaksızın böyle bir şeyin gerçekleştirilmesi düşünülemez. Süreç  bakımından, Öcalan'ın güvenliği, sürecin güvenliği anlamına gelir. Bu konuda  keyfi davranılmamalı." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler