HDP Trabzon'da resmen kuruldu!

 Hakların Eşitliği Demokrat Partisi Trabzon'da resmen kurulduğunu açıkladı. Trabzon'da kurulması beklenmeyen HDP yetkilileri şehirde 15 gündür yaptığı çalışma sonrası il başkanlığını kurdukları öğrenildi. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılan basın açı

HDP Trabzon'da resmen kuruldu!

 Hakların Eşitliği Demokrat Partisi Trabzon'da resmen kurulduğunu açıkladı. Trabzon'da kurulması beklenmeyen HDP yetkilileri şehirde 15 gündür yaptığı çalışma sonrası il başkanlığını kurdukları öğrenildi. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılan basın açıklamasında HDP Trabzon İl Başkanı Eş Başkanı Pelin Şirin ve Eş Başkanı Hazar Dilaver açıklamalarda bulundu.

 

TRABZON'DA OY ORANINI 8 BİNE ÇIKARACAĞIZ

Açıklamalarda bulunan Hazar Dilaver " 3 Aylık bir seçim maratonuna girdik. Ev ev dolaşıp insanlar ile konuşacağız. En önemli şey Barış'ı oluşturmak, Türkiye'yi eski Türkiye'yi oluşturmak. En son Cumhurbaşkanı seçimlerinde Selahattin Demirtaş'a 5 bine yakın oy çıktı. Hedefimiz yerel seçimlerde bu oy oranını 8 bine çıkartmaktır" ifadelerine yer verdi. 

TABELASINI TRABZON'DA ASACAĞIZ

7 kişilik ekiple partiyi kurduklarını söyleyen Dilaver, "Parti olarak çalışmalarımıza Gazipaşa Mahallesi'nde Razı Aksu İşhanı'nda başladık. HDP tabelesınıda en kısa sürede asacağız. Burada bizim amacımız bölmek değil onurlu ve onarıcı bir barış için, özgürlük için, eşitlik için, yeni yaşam için bir olma ve mecliste olma zamanı diyeceğiz" şeklinde konuştu.

KİMLİKLERE DÜŞMAN OLMAYAN DEVLET FAZLASIYLA HAKKIMIZDIR

Mecliste PKK yandaşı olarak bilinen BDP ile ilgili bir bağlantılarının olmadığını söyleyen Dilvar ise 'Biliyoruz ki kimliklere düşman olmayan bir devlet hepimizin fazlasıyla hakkıdır' diyerek üstü kapalı göndermede bulundu.

ÖZGECAN' AÇIKLAMASI

Canice öldürülen Özgecan ile ilgilide konuşan HDP İl Eş Başkanı Pelin Şirin, "yeni yaşam ancak kadınların öncülüğünde örgütlenebilir. Çünkü her toplum kadınların özgürlüğü kadar özgürdür. Kadını sadece erkeği hizmet eden ve biat için yaratılmış bir yaratık gibi gören devlet, kadınların devleti olamaz. Özgecanlara yapılan bu şiddeti nefretle kınıyoruz" dedi.

TRABZONLULARA HDP'DE ÖRGÜTLENME ÇAĞIRISI

Trabzonlulara da çağrıda bulunan HDP İl Eş Başkanları Dilaver ve Şirin, "Yeni Yaşam için HDP'de örgütlenmeye, Yeni Yaşam'ın öznesi olmaya çağrıyoruz. Trabzon'dan yerlisinden HDP'den milletvekili adayı olacak isimleri belirledik. Önümüzdeki günlerde o ismi açıklayacağız" şeklinde konuştu. HDP Genel Eş Başkanları ise BDP'den ayrılan Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ oluşturuyor. HDP'NİN TANIMI Parti, tüm ezilenlerin ve sömürülenlerin; dışlanan ve yok sayılan bütün halkların ve inanç topluluklarının, kadınların, işçilerin, emekçilerin, köylülerin, gençlerin, işsizlerin, emeklilerin, engellilerin, LGBT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) bireylerin, göçmenlerin, yaşam alanları tahrip edilenlerin; aydın, yazar, sanatçı ve bilim insanları ile bütün bu kesimlerle birlikte mücadele yürüten güçlerin her türden baskı, sömürü ve ayrımcılığı ortadan kaldırmak ve insan onuruna yaraşır bir yaşam kurmak üzere bir araya geldiği, demokratik halk iktidarını hedefleyen bir siyasi partidir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset