"HDP terör örgütüne ’silah bırak’ diyemediği için..."

Eski AB Bakanı Volkan Bozkır, "HDP terör örgütüne "silah bırak, ülkeyi terk et, bu çözüm süreci sonuçlansın, ülke huzura kavuşsun" diyemedi. Silahın bırakılmadığı bir noktada, çözüm sürecinin silahlar bırakılıncaya kadar ertelenmesi mecburiyeti hasıl oldu

"HDP terör örgütüne ’silah bırak’ diyemediği için..."

Eski AB Bakanı Volkan Bozkır, "HDP terör örgütüne "silah bırak, ülkeyi terk et, bu çözüm süreci sonuçlansın, ülke huzura kavuşsun" diyemedi. Silahın bırakılmadığı bir noktada, çözüm sürecinin silahlar bırakılıncaya kadar ertelenmesi mecburiyeti hasıl oldu" dedi.

AB eski Bakanı ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Volkan Bozkır, Kadıköy'de bulunan İstanbul Yelken Kulübü'nde, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri ile bir araya geldi. Bazı muhtarlar, amatör spor kulüplerinin temsilcileri ve kanaat önderlerinin katıldığı programda konuşan Bozkır, "Şimdi hedefimiz şu. İstiyoruz ki; 2023 yılına geldiğimizde Türkiye'de demokrasi, insan hakları, temel hak ve özgürlükler, tüm hürriyetler, öyle bir noktaya gelsin ki, bunlarda da hani kat edeceğimiz mesafe 100 dersek, sıfırdan başlamıyoruz, yani 2 bin yasa değiştirmiş bir ülkeden bahsediyoruz. Bu mesafeyi de kat edeceğiz. AB tabiri ile Kopenhag siyasi kriterlerini yerine getirdiği için müzakerelere başlamış bir Türkiye. Tam olarak yerine getirmek, bizim önümüzdeki gerçekleştirmemiz gereken nokta. Burada da tabii, yine demokrasinin, milletimizin, sivil toplumun gücü, birbirimizi tenkit ederek, birbirimizi iterek, o yöne doğru götürerek bunu başaracağız. Ve hiçbir şekilde de bunun önünde bir engel yok" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin terörle mücadelede attığı adımlara değinen Bozkır, "Tabii eğitim olmadan hiçbir şey olmaz. Bugün çözüm süreci, barış süreci, terörle mücadeleyi konuştuğumuz bir noktadayız. Ama uzun yıllar Türkiye terörle mücadele etti. 30 bin insanımızı yitirdik. 100 milyar dolar resmi rakamlarla terörle mücadeleye harcadığımız, hep ifade ediliyor. Bu 100 milyar dolar düşünüldüğünde, o gün ödenen faizi, onun kullanımında Türkiye'ye gerçek olarak maliyeti aslında belki de 1 trilyon dolardan fazladır. 1 trilyon dolar 2023'de Türkiye'nin ulaşmak istediği milli gelirin yarısıdır. Bu terörle mücadelede bu kadar insan ve kaynak kaybı olmasaydı, Türkiye bugün 2 trilyon milli gelire sahip bir Türkiye olacaktı. Bu neler kaybettiğimizin önemli bir göstergesi" diye konuştu.

"HDP BARAJI AŞMASAYDI DA BU TERÖR OLAYLARI BAŞLAYACAKTI"

Terörle mücadelenin 30 yıl sürdükten sonra AK Parti'nin bu sorunu bitirmek için çözüm sürecini devreye soktuğunu ve bu süreçte bölgeye çok sayıda yatırım yapıldığını ifade eden Bozkır, çözüm sürecinin İrlanda örneğinde olduğu gibi gerçekleşmediğini söyledi.

Sürecin İrlanda'dan farklı geliştiğini vurgulayan Bozkır, "Ama maalesef İrlanda'daki siyasi parti halkın seçtiği ve terör örgütüne silah bırak, silahını betona göm diyebilecek bir parti olduğu için orada sonuç alındı. Ama bizdeki siyasi parti halkın seçtiği ama halkın seçtiği adayların halkı temsil etmediği, terör örgütünün Kandil'deki merkezinden seçilen kişiler olduğu için terör örgütüne silah bırak, ülkeyi terk et, bu çözüm süreci sonuçlansın ülke halkı huzura kavuşsun diyemedi. Diyemediği noktada da, silahın bırakılmadığı bir noktada çözüm sürecini silahlar bırakılıncaya kadar ertelenmesi mecburiyeti hasıl oldu" şeklinde sözlerini sürdürdü.

Bozkır, "7 Haziran seçimlerinin şöyle önemli bir tahlili var. 7 Haziran seçimlerinde HDP barajı aşmasaydı da bu terör olayları başlayacaktı. Ve o zaman denilecekti ki işte, barajı aşamadı terör olayları başladı. Ama barajı aşıp 80 milletvekili ile meclise giren bir siyasi parti olmasına rağmen terör yine başladı. Ve o zaman anlaşıldı ki bu terör aslında her halükarda başlayacaktı. Amaç Türkiye'de siyasi iktidarın tek bir parti tarafından kurulamayacağı bir dönemde bunu başlatıp, Türkiye'nin bazı parçalarını da Türkiye'den koparmaktı. Ama Türk Devleti gücünü gösterdi ve milletimiz de Kürt, Türk herhangi başka bir etnik grup ayırt etmeden devletin yanında yer aldı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset