HDP reklam filminde AK Parti’li ailenin görüntülerini izinsiz kullandı

HDP tarafından çekilen reklam filminde izinsiz olarak görüntülerinin kullanıldığını söyleyen aile, suç duyurusunda bulundu.

HDP reklam filminde AK Parti’li ailenin görüntülerini izinsiz kullandı

HDP tarafından çekilen reklam filminde izinsiz olarak görüntülerinin kullanıldığını söyleyen aile, suç duyurusunda bulundu. Görüntüleri kullanılan Necip Koç, "Hainlikle gelip ailemin resmini çekemezsin. Suç duyurusunda bulundum" dedi.

HDP'nin 1 Kasım seçimleri için çekilen reklam filmi mahkemelik oldu. Koç Ailesi, izinsiz olarak reklam filminde görüntülerinin kullanıldığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. HDP'nin 1 Kasım seçim filminde elinde bağlamayla reklamda gözüken Abdulmecit Koç ile hemen arkasında oturan gelini Gönül Koç ve küçük kızları Azra Koç, kendilerini televizyonlarda görünce şoke oldu. Gönül Koç'un eşi Necip Koç, reklam filminin ekranda gösterilmesiyle hemen harekete geçti. Görüntülerin izinsiz olarak reklam filminde kullanılması iddiasıyla Necip Koç ve Gönül Koç Çatalca Adliyesine giderek suç duyurusunda bulundu. Elinde sazıyla kameralar karşısına geçen Abdulmecit Koç (65) durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

"KARDEŞİM BANA "KAÇ PARAYA SATILDIN" DİYE SORDU"

Koç, evin önünde otururken reklamı çekenlerin geldiğini belirterek, "Bana "amca saz çal" dediler. Ben reklamda oynamak niyetinde çalmadım. Ben AK Partiliyim. Bu mesele değil ama çok sayıda telefon aldım. Kardeşim bile arayarak bana, "Kaç paraya satıldın?" diye sordu. Çok üzüldüm. O da Türkiye Cumhuriyeti'nin partisi ama görüntümün kaldırılmasını istiyorum. Çocuklarım da rahatsız" dedi.

Eşi ve çocuğunun görüntüsü reklamda kullanılan Necip Koç ise, çocuğu ve eşiyle birlikte, elinde Türk bayrağıyla objektifler karşısına geçti. Koç, televizyonda reklamı gördüğünde şok olduğunu söyleyerek, "Benim bilgimin dışında ailemin resimlerini kullandılar. Ben istemezdim, tescillenmiş bir terör örgütüyle benim işim yok. Hiçbir zaman da olmadı. Ne ailemin ne benim. Eşimizden dostumuzdan üzücü haberler geldi. Olay onur, şerefe kadar gitti. Bize, "Siz ne zaman terörün destekçisi oldunuz bu partinin reklamında yer aldınız?" dediler. Çok rahatsız olduk" diye konuştu.

"KAHROLDUM"

Necip Koç, "Ailemin resmini oyunlarla reklama koymuşlar. Kahroldum. Benim dükkanımın önünde koskocaman Türk Bayrağı var. Ben Kürt olabilirim, babam da Kürt olabilir. Ama biz PKK'lı değiliz. Küçük çocuğumun, eşimin resmini kullandılar Suç duyurusunda bulundum. İnternetten de kaldırsınlar" şeklinde konuştu. Kendi rızasıyla görüntülerinin çekilmediğini tekrarlayan Necip Koç, "Gönül rızamla çekmedin. Hainlikle gelip ailemin resmini çekemezsin. Böyle bir şey olmaz. Sen bu ülkenin partisiysen çık konuş. Peşinden gelen gelir. Ben senin peşinden gitmiyorum. Ama sen benim resmimi kullanıyorsun. Babam da huzursuz. Babam "köyde huzursuz oluruz, köyde akrabalarımız var" diyor. Ama ben suç duyurusunda bulundum. Kimsenin aklına para gelmesin. Vatan, toprak zaten paradır" ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarına açıklama yaptıktan sonra Abdulmecit Koç, "Bayrağa, askere, polise saldıranları kınıyorum" diyerek kendi yazdığı türküyü söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler