HDP koalisyona açıkmış !

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Koalisyon ihtimali çıktığında birileri oturup koalisyon görüşmesi yapacaktır. Biz HDP olarak koalisyon görüşmelerine açık olduğumuzu ifade ettik" dedi.HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Çağlayan'da bulunan

HDP koalisyona açıkmış !

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Koalisyon ihtimali çıktığında birileri oturup koalisyon görüşmesi yapacaktır. Biz HDP olarak koalisyon görüşmelerine açık olduğumuzu ifade ettik" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Demirtaş, bir gazeteye yaptığı "Koalisyon için açığız, AK Parti ya da CHP'yle de olur" şeklindeki açıklamalarıyla ilgili bir soru üzerine, "Demokrasi, adalet ve barış. Bu üç temel ilkenin alt başlıkları da var. Bu ilkelerde seçim sonrası bütün partilerle oturup tartışmaya hazırız. Hangileriyle uzlaşılır, uzlaşma sağlanır mı sağlanmaz mı bu başka bir konu ama biz tartışmaya açık olacağız. Koalisyon kurduk, görüşmesini yaptık, anlaştık diye bir şey yok. Koalisyon ihtimali çıktığında birileri oturup koalisyon görüşmesi yapacaktır. Biz HDP olarak koalisyon görüşmelerine açık olduğumuzu ifade ettik" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset