Haşim Kılıç'dan seçim açıklaması

 Kılıç, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili çıkarılan yasanın iptaline ilişkin yapılan başvuru konusunda konunun raportörde olduğunu ve raporun henüz hazırlanmadığını söyledi.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla verilen resepsiyona katılan

Haşim Kılıç'dan seçim açıklaması

 

Kılıç, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili çıkarılan yasanın iptaline ilişkin yapılan başvuru konusunda konunun raportörde olduğunu ve raporun henüz hazırlanmadığını söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla verilen resepsiyona katılan Kılıç, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. 4+4+4 eğitim modeline ilişkin iptal başvurusunun hatırlatılması üzerine Kılıç, davayla ilgili raportörün görevlendirildiğini açıkladı. İhdasi nitelikte bir İçtüzük değişikliği oluşturulduğu gerekçesiyle bir dava açıldığını dile getiren Kılıç, "Ona da en kısa zamanda bakacağız tabii ki. Toplumun yakın ilgisini çektiği konuları kısa süre içerisinde sonuçlandırmamızı engelleyen bir durumumuz yok. Bu önemli davaları en kısa zamanda sonuçlandıracağız." diye konuştu.

Bir tarih istenmesi üzerine ise Kılıç, "Mayıs ayı içerisinde önceden planlanmış bireysel başvuru sebebiyle İspanya'da, Almanya'da çalışmalarla ilgili programlarımız var. Buralara seyahatler yapılacak, bütün heyet gidecek. Bunlar en az 7-8 ay önce planlanmış seyahatler. Bir zaman aralığında fırsat bulacağız, öyle diyelim ama bunları konuşabilmek için raportörün raporunun gelmesi lazım." karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili çıkan yasa konusunda da Kılıç, konunun raportörde olduğunu ve raporun henüz hazırlanmadığını ifade etti. Raportörün sadece bu konuyla ilgilendiğini anlatan Kılıç, şunları söyledi: "Takdir ederseniz bize gelen davalar bir çırpıda 'şöyledir, böyledir' diye raporu yazılacak olan davalar değil. Bunlar uzun, ince ve detaylı çalışmalar sonucunda bir rapora bağlanıyor ve daha sonra arkadaşlarımıza süre veriyoruz, arkadaşlarımız da o süre içinde hazırlığını yaparak müzakerelere başlıyoruz."

Davayla ilgili totoların başladığının hatırlatılması üzerine Kılıç, "Onlar tamamen bizim dışımızda. Onların bizimle uzaktan yakından ilgisi yok." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset