"Hani sen Gazze Fatihiydin"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'i iterek kürsüden uzaklaştıran TBMM İdare Amiri Salim Uslu'yu sert şekilde eleştirdi. Erdoğan'ı da yerden yere vuran Kılıçdaroğlu, toplama kampı olarak nitelendirdiği Sil

"Hani sen Gazze Fatihiydin"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'i iterek kürsüden uzaklaştıran TBMM İdare Amiri Salim Uslu'yu sert şekilde eleştirdi. Erdoğan'ı da yerden yere vuran Kılıçdaroğlu, toplama kampı olarak nitelendirdiği Silivri izlenimlerini paylaştı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Antalya İl Başkanlığı'nın Muratpaşa Belediye Salonu'nda düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, AK Parti Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu'nun, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'i iteklemesini sert bir dille eleştirdi. Demokrasinin son zamanlarda geriye doğru gittiğini savunan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Bu nasıl bir demokratik anlayıştır. Vatandaşın kürsüsünde, vatandaşın seçtiği milletvekili konuşturulmuyor. Meclis'i yöneten arkadaş, AKP İdare Amiri'ni göreve davet ediyor. 'Gel bunu sustur' diyor. Kabadayı pozuyla geliyor. Eski bir sendikacı. Biz onu çok iyi biliriz. Ne olduğunu da çok iyi biliriz. İşçinin parasıyla lüks Mercedes'e binmek milletvekili dövmeye benzemez. İşçinin alın teriyle altına lüks araçlar alacaksın, sendikana gideceksin, devletin bankasından ucuz kredi alacaksın. Daha bunların hesabını sormadık, soracağız. Sonra kalkacaksın milletvekilini itekleyeceksin, dövmeye kalkacaksın. Ne adına? İleri demokrasi adına. Sevsinler sizin ileri demokrasinizi..."

"MEDYAYI ELEŞTİRDİ"

Konuşmasında medyayı da eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, 81 ile giden milletvekillerinin medya tarafından görülmediğini çalışmalarının kamuoyuna yansıtılmadığını söyledi. Van'daki deprem için hem CHP'li belediyelerin hem de parti teşkilatlarının var güçleriyle çalıştığını, bölgeye yardım yetiştirdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, hükümetin Van'da yetersiz kaldığını iddia etti.

"HANİ SEN 'GAZZE FATİHİ'YDİN?"

Konuşmasında Erdoğan'ı yerden yere vuran Kılıçdaroğlu, Van'da bir depremzede annenin iş isteğini hatırlattı, hükümetin ekonomik politikasını eleştirdi. Erdoğan'ın lider olmadığını her çıkışında birilerinin paçasını bozduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Başbakan geçtiğimiz gün şikayet ediyor ?AB artık liderler toplantısına çağırmıyor' diye. Hani liderdin? Kıbrıs Rum Kesimi petrol ararken 'Savaş sebebi sayarız' demişlerdi. Petrolü de buldu gazı da. Ne oldu liderliğine? Çünkü ABD'de kulağı çekildi. Garibana lider, öbürüne gelince el pençe divan. Gazze'ye yardım götüren gemilere Türk donanması eşlik edecekti. İsrail geldi yine gemileri aldı gitti. Gıkın çıkmadı. Kim senin paçanı bozdu? Hani sen Gazze Fatihi'ydin?"

"SİLİVRİ TOPLAMA KAMPI"

Kemal Kılıçdaroğlu Antalya'da da Silivri'yi toplama kampı olarak nitelendirdi. Kurban Bayramı'nın 4. günü Silivri'ye gittiğini de anlatan Kılıçdaroğlu: "Silivri'de bir adalet tiyatrosu oynanıyor. Onun için adına Silivri Toplama Kampı diyorum. O toplama kampındaki insanlar neyle suçlandığını bilmiyorlar" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler