Hangi partinin daha çok fezlekesi var?

Uzun süredir mgündemde olan Dokunulmazık Teklifi oylaması bugün oylanarak meclisten geçti. Peki hangi isimlerin fezlekeleri bulunuyor? Detaylar haberimizde...     Meclis'teki dokunulmazlık teklifinin 1. maddesi oylamada 373, İkinci madde oylamada 374 kabu

Hangi partinin daha çok fezlekesi var?
Uzun süredir mgündemde olan Dokunulmazık Teklifi oylaması bugün oylanarak meclisten geçti. Peki hangi isimlerin fezlekeleri bulunuyor? Detaylar haberimizde...
 
 
Meclis'teki dokunulmazlık teklifinin 1. maddesi oylamada 373, İkinci madde oylamada 374 kabul, Dokunulmazlık teklifi ise 376 oyla kabul edildi. Referanduma gidilmeden teklif kabul edildi. TBMM'de fezlekesi bulunan Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş'a yargı yolu açıldı.
 
ERDOĞAN'IN ONAYINA GİDECEK
 
Değişiklik paketi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzalamasının ardından yürürlüğe girecek ve haklarında fezleke bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıkları kalkacak, bu vekiller yargı önüne çıkacak.
 
BİR VEKİLE 5 FEZLEKE DÜŞÜYOR
 
506 fezleke, toplamda 112 vekil için hazırlandı. Yani ortalama bir vekile 5 fezleke düşüyor.
 
EN FAZLA DOSYA HDP'LİLER HAKKINDA
 
Dokunulmazlık fezlekeleri konusunda rekor HDP'de. Neredeyse bütün vekilleri hakkında fezleke bulunan HDP'de, dokunulmazlıkların kaldırılması için 267 dosyası TBMM'de bekliyor. HDP'nin 43 vekili şu anda dokunulmayı bekliyor. Yani HDP'deki 43 vekilden her biri hakkında ortalama 7 dokunulmazlık fezlekesi bulunuyor. HDP'nin Meclis'teki sandalye sayısı ise 50.
 
CHP İKİNCİ SIRADA BULUNUYOR
 
CHP'nin toplamda 134 dokunulmazlık dosyası var. CHP'nin 133 milletvekilinin 41'i hakkında Meclis'te bekleyen en az bir fezleke bulunuyor. CHP bu rakamla da fezleke sayısında ikinci sırada bulunuyor.
 
AK PARTİ'NİN 22 MİLLETVEKİLİ FEZLEKELİ
 
-Bu 506 fezlekenin 40'ı AK Parti'li vekillere ait. AK Parti'deki 22 milletvekili hakkında toplam 40 dokunulmazlık dosyası mevcut. AK Parti'nin toplam milletvekili sayısı 317.
 
MHP'NİN SADECE 6 FEZLEKESİ VAR
 
Meclis'in en küçük grubu olan MHP'de sadece 6 milletvekili hakkında dokunulmazlık fezlekesi bulunuyor. 6 Milletvekilinin 14 fezlekesi, dokunulmazlığın kaldırılması için Meclis'te bekliyor. MHP'nin vekil sayısı ise 40.
 
Meclis'te 1 de bağımsız milletvekili bulunuyor. O da eski CHP'li Aylin Nazlıaka. Nazlıaka hakkında da 4 fezleke bulunuyor.
 
TERÖR SUÇLAMASI BİRİNCİ SIRADA
 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, değişiklik paketiyle ilgili iki gün önce yapılan ilk oturumda, dokunulmazlıkları kaldırılmak istenen milletvekilere yöneltilen suçlamaların bir kısmını açıklamıştı. Buna göre yöneltilen suçlamaların ve bu suçlamaların yöneltildiği milletvekili sayılarının önemli bir kısmı şu şekilde;
 
Terör Suçlarından: 216
 
Hakaret: 201
 
Yaralama: 11
 
Görev suçları: 38
 
Sahtecilik: 6
 
Tehdit: 18
 
Gizliliğin ihlali: 11
 
Suçu ve suçluyu övmek: 55
 
Halkı kin ve düşmanlığa tahrik: 54
 
Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet: 119
 
Seçim kanununa muhalefet: 11
 
Siyasi partiler kanuna muhalefet: 3
 
İftira: 13
 
Askerlikten soğutmak: 2

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler