Hamzaçebi'den Bedelli açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bedelli askerlikle ilgili yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na verdiklerini açıkladı.Hamzaçebi, açıklamasında şunları söyledi:"Öğrenimlerini bitiren ve çalışma hayatında yer alan yöneticilerimiz, askerliklerini bugüne ka

Hamzaçebi'den Bedelli açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bedelli askerlikle ilgili yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na verdiklerini açıkladı.

Hamzaçebi, açıklamasında şunları söyledi:

"Öğrenimlerini bitiren ve çalışma hayatında yer alan yöneticilerimiz, askerliklerini bugüne kadar geciktirmişlerdir. Ekonomik hayatta çalışma hayatında ilerlemiş, askere giderek bu hayatlarına ara vermişlerdir. Türkiye askerlik süresini gözden geçirmek ve bunu kısaltmak zorundadır. Bu konuda karşımıza TSK'nın terörle mücadele ettiği yönünde bir gerekçe çıkmaktadır. Bunu hiçbir parti elinin tersiyle bir kenara atamaz. Ancak bedelli askerlikle birlikte terörle mücadelede yeni bir safhaya gelinecektir. Daha profesyonel, daha eğitimli, bölgenin şartlarını daha iyi bilen askerler olacaktır.

"Genelkurmay Başkanlığı'nın bu konudaki ihtiyaç ve görüşleri şüphesiz önemlidir. Ancak konuyu çözecek olan sivil iradedir, parlamentodur. Yeter ki mecliste grubu bulunan partiler değer versin.

"Bizim amacımız gençlerin çalışma hayatınan koparılmamasıdır. Bu doğrultuda sunduğumuz taslakta şu maddeler yer alıyor.

"Yıllık gelir düzeyi 12 bin TL'nin altında olan (1 Ocak 1983 tarihinden önce doğanları esas aldık) herhangi bir nedenle askerliğini yapamamış olan gençlerimiz, herhangi bir bedel ödemeksizin, temel askerlik hizmetini yapmak suretiyle, askerliğini yapmış sayılacaktır.

Yıllık gelir düzeyi 12 bin TL ile 15 bin TL arasında olan gençlerimizin ödeyeceği bedel 7500 TL,

Yıllık gelir düzeyi 25 bin TL'nin üzerinde olan gençlerin ödeyeceği bedel ise 15 bin TL'dir. Bir kademeli ücretlendirme öngördük. Ancak sosyal devlet olmanın gereği olarak gelir düzeyi yeterli olmayan vatandaşlarımız da dikkate aldık.Bu gelirler de yurt yapımında kullanılacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler