Hamzaçebi'den Başbakana yanıt

Projenin kendisine ait olduğunu açıklayan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, kendisini İstanbul'a Fransız kalmakla suçlayan Başbakan Erdoğan'a yanıt verdi.  İstanbul'da memuriyet yaptığını açıklayan Hamzaçebi, "Ben 1986-1990 yılları arasında İstanbul D

Hamzaçebi'den Başbakana yanıt

Projenin kendisine ait olduğunu açıklayan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, kendisini İstanbul'a Fransız kalmakla suçlayan Başbakan Erdoğan'a yanıt verdi.

 

İstanbul'da memuriyet yaptığını açıklayan Hamzaçebi, "Ben 1986-1990 yılları arasında İstanbul Defterdar Yardımcılığı yaptım. Bu görevim sırasında görev alanımla ilgili olarak İstanbul'un sorunlarını çözmeye, işgalleri önlemeye, kentin harap binalarının tesbitini yapıp bunların kente kazandırılması için çalışırken o ne yapıyordu acaba?" diye sordu.

 

Hamzaçebi Erdoğan'ın sözlerine yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. Hamzaçebi projeyle ilgili şunları söyledi:

 

"Ben "İstanbul için iki şehir" derken, Sayın Başbakan "İstanbul'a iki şehir" diyor. Benim önerimde İstanbul'a gelen göçü emecek, hatta tersine göçü sağlayacak, İstanbul'u rahatlatacak birisi Trakya'da Saros'ta, diğeri Sakarya Karasu'da olmak üzere iki kent var.

 

Başbakan ise İstanbul içinde iki kentten söz ediyor. Sayın Başbakanın önerisinin gerçekleşmesi halinde İstanbul'un kalan ormanları, tarım alanları, su kaynakları tehklike altına girecektir. Sayın Başbakan bunları söylerken benim maliye memuru olduğumu ve İstanbul'u tanımadığımı, İstanbul'a Fransız olduğumu söylüyor.

 

O NE YAPIYORDU!

Sayın Başbakan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken, ben de İstanbul Defterdarıydım. Aynı yıllarda İstanbul'da yöneticilik yaptık. Ancak onun yöneticiliği İstanbul'da 1994 yılında başlar. Onun öncesinde, İstanbul'un hangi sorunuyla nasıl ilgileniyordu bilmiyorum.

 

Ben 1986-1990 yılları arasında İstanbul Defterdar Yardımcılığı yaptım. Bu görevim sırasında görev alanımla ilgili olarak İstanbul'un sorunlarını çözmeye, işgalleri önlemeye, kentin harap binalarının tesbitini yapıp bunların kente kazandırılması için çalışırken o ne yapıyordu acaba?"

 

MEMUR OLMAKTAN ONUR DUYARIM

Başbakan Erdoğan'ın memurları küçük gördüğünü ileri süren Hamzaçebi şöyle devam etti:

"Başbakan memur olmayı küçültücü bir iş olarak görüyor. Ben 80 bin kişilik maliye topluluğunun ve 3 milyonluk kamu personelinin mensubu olmuş olmaktan onur duyarım. Milletin oylarıyla seçilenlerin milleti küçümsemesini de vatandaşlarımızın takdirine sunuyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset