Hamzaçebi Çiçek'ten umutlu!

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, ''Sayın Meclis Başkanı, sorunun çözümü konusunda kendi üzerlerine düşeni yapacağı anlamında bir değerlendirme yaptı. Olumlu buluyorum'' dedi.Hamzaçebi, TBMM'de gazetecilerin soruları üzerine, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, K

Hamzaçebi Çiçek'ten umutlu!

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, ''Sayın Meclis Başkanı, sorunun çözümü konusunda kendi üzerlerine düşeni yapacağı anlamında bir değerlendirme yaptı. Olumlu buluyorum'' dedi.

Hamzaçebi, TBMM'de gazetecilerin soruları üzerine, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

''Sayın Meclis Başkanı, sorunun çözümü konusunda kendi üzerlerine düşeni yapacağı anlamında bir değerlendirme yaptı. Olumlu buluyorum'' diyen Hamzaçebi, bir gazetecinin, ''Sizi yemin etmeye davet etti'' sözleri üzerine ''Ama onun öncesinde Sayın Meclis Başkanı, grup başkanvekilleriyle bir çalışma yapma anlamında görüşünü ortaya koydu. Konuşmanın bütününü değerlendirmek gerekir. Son cümle tek başına bir anlam ifade etmiyor'' şeklinde konuştu.

Hamzaçebi, bir başka soru üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM Başkanı Çiçek görüşmesinde birebir neler konuşulduğunu bilemeyeceğini belirterek, ''Ancak benim Meclis Başkanı'nın konuşmasından aldığım bu. Olumsuz değerlendirmiyorum'' dedi.

''Grup başkanvekillerinin çağrılıp ortak bir çalışma yapılması konusunda davet bekliyor musunuz?'' sorusuna Hamzaçebi, ''Sayın Meclis Başkanı, grup başkanvekilleriyle ilgili bir araya gelinebileceği şeklinde bir açıklama yaptı ama bu bir araya gelme hangi şekilde, ne zaman olacaktır buna yönelik bir ipucu vermedi. Bekleyip görmek gerekir. Parlamentonun meşru organları var. Grup başkanvekilleri Meclis Danışma Kurulunda da bir araya gelebilirler başka şekilde de bir araya gelebilirler'' şeklinde yanıt verdi.

Hamzaçebi, ''Sayın Başkan, konuyla ilgili olarak yasama faaliyetini işaret etti. CHP dün Danışma Kurulu'na çağrılmadı'' sözleri üzerine, ''Sayın Meclis Başkanı nasıl bir yöntem düşünüyor onu bilecek durumda değilim. Önce anlaşma, uzlaşma zemininin ortaya çıkması gerekir. Sayın Meclis Başkanı da uzlaşma zeminini yaratma gayreti içerisinde. Henüz bu zemin ortaya çıkmış değil'' diye konuştu.

Bir başka gazetecinin, ''Sayın Başbakan az önce bir açıklama yaptı. 'Kendi düştükleri kuyudan kendileri çıksınlar' dedi. Nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusunu yanıtlarken ''Sürecin bütününe bakmak lazım. Öyle günlük, anlık açıklamalar üzerine bir değerlendirme yapmak sürece zarar verir. Sayın Başbakan'ın açıklamaları üzerine bir olumsuz değerlendirme yapmayı doğru bulmam. Sayın Başbakan dün de olumlu açıklamalar yaptı. Ben Sayın Başbakan'ın dünkü açıklamasının olduğu yerdeyim. O olumlu havayı devam ettirmek gerekir'' dedi.

-''GÖRELİM, BAKALIM''-
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da makamından çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Sayın Cemil Çiçek'in açıklamasında anlamadığımız bölümler var. Grup başkanvekillerine çağrı yaparsa yemin edecek misiniz? Bu yeterli olacak mı?'' sorusuna, ''Görelim, bakalım'' yanıtını verdi. ''Bu yönde bir adım bekliyorsunuz değil mi?'' sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, ''Zaten söyledi, çağıracağını ifade etti'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler