Halid Meşal'dan açıklamalar

 "İslam aleminin de liderisin"Hamas Lideri Halid Meşal AK Parti Kongresi'nde konuştu ...                                                                             Allah sizi korusun, yönetciliğinizi devam ettirsin. Maşallah ne güzel bir iş çıkardınız. S

Halid Meşal'dan açıklamalar

 

"İslam aleminin de liderisin"

Hamas Lideri Halid Meşal AK Parti Kongresi'nde konuştu ...

                                                                             

Allah sizi korusun, yönetciliğinizi devam ettirsin. Maşallah ne güzel bir iş çıkardınız. Sevgili kardeşim Erdoğan Filistin halkı adına ve kendim adına sizi tebrik ediyorum.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi bir başarı partisidir. Onunla gurur duyabilirsiniz Türkiye halkı. Bu başarı anlaşılan bulaşıcı ki Arap Dünyası'na da sıçradı.  Türkiye sizin liderliğinizde bütün dünyaya çağdaşlığa açık İslam yüzünü gösterdiniz.

 

İnsanlık sizin Filistinlilere yardımınızı unutmayacak. Somali'deki duruşunuzu, Suriye yönetimine karşı çıkışınızı hiçbir zaman unutmayacak.

 

Ey Türkiye halkı Mavi Marmara'daki şehitlerinizi de unutmadık unutmayacağız.

 

(Erdoğan'a) Sen artık İslam aleminin de bir liderisin.

 

Filistin Kudüs'tür, Mescid-i Aksa'dır. Kudüs'ü geri almak için uğraşacağız.

 

Peki bu nasıl olacak?

 

İsrail'e rağmen gerçek Filistin devletini kurmak için uğraşacağız. Türkiye'den ve bu soylu partinin bana sunduğu bu kürsüden dünyaya seslenmek istiyorum: İki yolu vardır bu işin üçüncüsü yok:

 

Birinci yol uluslararası bir kurum kurulacak ve İsrail'e baskı uygulanacak. Kudüs geri dönüş hakkı olmadan dönüş olmaz. Halkımzıın özgür irada olmadan barış olamaz. Bu birinci yolun Filistin halkı ve Arap halkı denedi ama uluslararası toplum bizi yalnız bıraktı.

 

Sadece ikinci yol kaldı bize: Bu yolda Filistin direnişinin hem Arap direnişinin alacağı destekle hem İslam dünyasından alacağı destekle direnişe devam etme yoludur. Biz barışı severiz çünkü Cenab-ı Allah'ın bir adı da barıştır.

 

Dolayısıyla başka bir seçeneğimiz kalmayınca biz gücü kullanarak topraklarımızı kurtarmamız lazım. Sayın Erdoğan sana teşekkür ediyorum, Türkiye'ye teşekkür ediyorum haklarımızı savunduğunuz için.

 

Bölünmeye gelince. Büyük bir vebaldir. Biz seçmedik, bize dayatıldı. Biz bildiğiniz gibi bölünmeyi bitirmek için çalışıyoruz. Filistin sadece Hamas'a ait değil, bütün çocuklarına ait, Toprak bütünlüğünü sağlamadan toprağımız kurtulmaz.

 

Arap Baharı hakkında konuşmak istiyorum. Siz Ey Türkiye halkı kendi baharınızı yaşadınız, ne mutlu size! İşte Arap Baharı başladı. Bu Arap Baharı tamamen Arap'ın malıdır. Batının armağını değildir. Biz halkların özgürlük, adalet ve gerçek bağımsızlık taleplerinin yanındayız.

 

Mısır'da başlayan süreci destekledik. Ve Suriye halkı kendi özgür iradesini egemen kılması için destekçisi olacağız, kanın durması için gayret göstereceğiz.

 

Bireysel özgürlükler adı altında Peygamberi'mize ve İslam'a hakarete müsade etmeyiz. Dünyaya sesleniyorum bütün dinleri koruyacak yasa çıkarın. Çifte standardı bırakın ey Batı! Bir yandan soykırımı tanıyacaksınız, öte yandan Hz. Muhammed'e saldıranları hoş göreceksiniz yok böyle bir şey!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset