Haçkalı Baba hastanesi açıldı

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesinin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, TOKİ Başkan Vekili Ahmet Hal

Haçkalı Baba hastanesi açıldı

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesinin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, TOKİ Başkan Vekili Ahmet Haluk Karabel, Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve vatandaşlar katıldı. 

Bakan Yazıcı, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin değiştiğini ve geliştiğini ifade ederek, "Türkiye'de her gün yeni bir tesis hizmete açılıyor. Bakın bu tesise. Üzerine hastane yazmasa burayı 7 yıldızlı lüks bir otel sanırsınız. İşte bu kalite farkı. Bu hizmet anlayışının somut bir göstergesi" diye konuştu.

"Biz sizin gündeminizi bizim gündemimizle 3 Kasım 2002 yılında birleştirdik" diyen Bakan Yazıcı, "Bizim hükümetimizin gündeminde sizler varsınız, insan var. Türkiye'de yaşayan herkes var. Türkiye'de en büyük kaynağı iki alana ayırıyoruz. Biri eğitim, diğeri sağlık. Eskiden gittiğiniz hastaneler ile bugünkü hastaneleri kıyaslayın. Çünkü siz her şeyin en iyisine layıksınız. İşte çağdaşlık ve medeniyet bu" diye konuştu.

Devlet Bakanı Özak ise Trabzon'un spor, turizm ve sağlık kenti olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Trabzon bir sağlık kenti oluyor. Trabzon Ahi Evren Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesinde yılda çok sayıda by-pass ameliyatı yapılıyor. Trabzon'da 15 kişiye böbrek, 4 kişiye de karaciğer nakli yapıldı. Türkiye'nin en önemli sağlık merkezlerinden biri oldu. Özel ambulans helikopter köydeki Fatma teyzeyi almak için bekliyor. Bu hizmetler sizin için yapıldı. Çünkü insanımız her şeye layıktır. Bu eserin kazandırılmasında emeği geçen TOKİ'ye ve herkese teşekkür ediyorum. Milletvekili Mustafa Cumur, bu hastanenin arazisini almak için çok uğraştı. Benim zamanımda bu arsayı almak için çok uğraştı. Burası benim babamın malı değildi. Milletin malı idi ve biz de burayı millete verdik. Güle güle kullanın. "

Trabzon'un aynı zamanda bir turizm ve spor şehri olma yolunda ilerlediğini de belirten Bakan Özak, "Türkiye'nin en büyük, 7 bin 500 kişilik kapalı tribünü olan atletizm sahası burada, Türkiye'nin en önemli yüzme havuzları burada, Türkiye'nin en önemli spor tesisleri Trabzon'da" dedi.

AKÇAABAT HAÇKALI BABA DEVLET HASTANESİ
Akçaabat'ın Yaylacık Mahallesi sahil kesiminde eski Karayolları 105. Şube Şefliği üzerine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi, 9 Mayıs 2011'de hasta kabulüne başladı.

34 bin 114 metrekare kapalı alan üzerine en son teknolojiyle donatılarak yaptırılan 218 yataklı hastanede, 135 tek kişilik oda, 33 çift kişilik oda, 17 yoğun bakım yatağı, 15 diyaliz yatağı, 6 ameliyathane, 1 lokal cerrahi odası, 29 acil yatağı bulunuyor.

Genel cerrahi, dahiliye, göğüs hastalıkları, ortopedi, göz, diş, kardiyoloji, fizik tedavi, anestezi, nöroloji, kulak burun boğaz, cildiye, çocuk hastalıkları, kadın doğum, üroloji ve psikiyatri olmak üzere toplam 35 poliklinikte hizmet verilen Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'nde 33 uzman hekim, 13 pratisyen hekim ve 8 diş hekimi görev yapıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset