Haberal'a tazminat bombası!

CHP’den milletvekili seçilen Ergenekon davasının tutuklu sanığı Mehmet Haberal, aleyhinde verilen "tutukluluk halininin devam" kararını değerlendirecek üst mahkeme olan 14. Ağır ceza mahkemesinin 3 kişilik heyetinin tamamını reddetti. * Reddi hakim talebi

Haberal'a tazminat bombası!

CHP’den milletvekili seçilen Ergenekon davasının tutuklu sanığı Mehmet Haberal, aleyhinde verilen "tutukluluk halininin devam" kararını değerlendirecek üst mahkeme olan 14. Ağır ceza mahkemesinin 3 kişilik heyetinin tamamını reddetti.

* Reddi hakim talebinin gerekçesi kadar bu gerekçeyi oluşturan Yargıtay kararı da çarpıcı. Haberal, Başkan dahil heyetin tamamını tazminata mahkum ettirdiği için üç hakimin de davadan çekilmesini istiyor.

* Yargıtay 4. Ceza Dairesi Haberal'ı mahkeme heyetine karşı açtığı tazminat davasında haklı bulmuştu. Haberal tazminat davasını "Rahatsızlığı nedeniyle ölüm riski taşıdığı, delilleri karartma ve kaçma şüphesi olmadığı halde tahliye talebinin reddedildiği" gerekçesiyle açmıştı.

CHP’den milletvekili seçilen Haberal tahliye talebi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce reddedilmişti. Mahkemenin bu kararı üzerine dosya bir üst mahkemeye yani İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

"HAKİMLER ÇEKİLSİN, ÇEKİLMEZLERSE REDD-İ HAKİM TALEBİ İŞLEME KONULSUN"

Haberal’ın avukatları dosyanın gönderildiği İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine bir dilekçe sundu. Dilekçede, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Rüstem Eryılmaz, üye hakimleri Resul Çakır ile Yakup Hakan Günay’ın itirazı değerlendirecek heyette bulunmamasını talep edildi. Heyetin çekilmesini isteyen avukatlar, dilekçelerinde yer alan ‘reddi hakim talebinin’ hakimlerin çekilmemesi halinde işleme konulmasını istedi

GEREKÇE: TAZMİNAT DAVASI

Talebe gerekçe olarak Haberal’ın söz konusu hakimlere karşı Yargıtay’da kazandığı tazminat davası gösterildi.

TAZMİNAT KAZANDIĞI DİĞER HAKİMLERİ DE REDDETTİ

Avukatlar, bu üç hakimin yanı sıra Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde görev yapan ve Haberal’ın tazminat kazandığı hakimler Vedat Yılmaz Abdurrahmanoğlu, Nurettin Ak, Ali Efendi Peksak’ın da oluşturulacak heyette yer almamasını talep etti.

HAKİMLERİ TAZMİNATA MAHKUM ETTİRMİŞTİ

Haberal, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi hakimleri Rüstem Eryılmaz, Resul Çakır, Kemal Can, Yakup Hakan Günay, Mehmet Faik Saban, Nurettin Ak, İdris Asan, Vedat Yılmaz Abdurrahmanoğlu ve Ali Efendi Peksak hakkında ‘’Rahatsızlığı nedeniyle ölüm riski taşıdığı, delilleri karartma ve kaçma şüphesi olmadığı halde’’ tahliye taleplerini reddettikleri gerekçesiyle, Yargıtay 4. Ceza Dairesi’ne tazminat davası açmış ve davayı kazanmıştı.

Haberal’ın tazminat kazandığı isimlerden Kemal Can, Mehmet Faik Saban, İdris Asan ise başka adliyelere tayin edilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler