Haber61.net ajandası

BU ACIYA NASIL KATLANACAĞIZ ALLAH’IM!Soma’da yürekler dağlanıyor, Türkiye ağlıyor, göçük altında yaşam savaşı yerini acıya bırakıyor. Böyle bir durum karşısında ne yazılabilir, ne söylenebilir ki.Şehit olan işçilerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ve Tür

Haber61.net ajandası

BU ACIYA NASIL KATLANACAĞIZ ALLAH’IM!

Soma’da yürekler dağlanıyor, Türkiye ağlıyor, göçük altında yaşam savaşı yerini acıya bırakıyor. Böyle bir durum karşısında ne yazılabilir, ne söylenebilir ki.

Şehit olan işçilerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ve Türk Milletine baş sağlığı dilemekten öteye yapacak bir şey yok artık. Bu hassas ve hüzünlü günlerde herkesi vicdanlı olmaya dayanışmaya ve paylaşmaya çağırıyoruz. Trabzon genelinde bütün etkinlikler ve eğlence programları iptal edilmeli.3 gün yas edildi, acımızı Türk insanına yakışır bir şekilde göstermeli dualarımızı eksik etmemeliyiz. Saçma sapan yorumlardan ve suçlamalardan uzak kalarak toplumu daha fazla germenin de bir âlemi yok. Allah böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın, dayanılacak gibi değil.

 

“VİCDANLARINIZ RAHAT MI?” 2. SAYFADA

 

VİCDANLARINIZ RAHAT MI?

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel 20 gün önce Soma’daki madenlerde iş güvenliğinin olmadığını belirterek Meclis Komisyonu Kurulması yönünde önerge vermiş.

Özel’in verdiği önergeye MHP ve HDP destek verirken iktidar kanadından destek gelmemiş. Bu nasıl iş? Böylesine önemli konuların iktidarı-muhalefeti olmaz, yaşanan acıların rantı olmaz, bu işin siyaseti hiç olmaz. Ne olurdu bu süreçte TBMM’de AK Parti Milletvekilleri hassas davranıp sorumluluk gösterseydi? Özgür Özel konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Manisa Milletvekilleri olarak bıktık artık cenazeye gitmeye. Benim hazırladığım meclis komisyonu kurulması önerisinde, Soma’daki kazaların mercek altına alınmasını önerdik. Bu noktaya geleceği dünden belliydi” dedi.

 

“3 BİN İNSANIMIZI KAYBETTİK!” 3. SAYFADA

 

3 BİN İNSANIMIZI KAYBETTİK!

Türkiye’de 1941 yılından bu yana maden ocağı kazalarında 3 bin kişi aşkın kişi hayatını kaybetti. En fazla kayıp veren kaza,1992’de 263 kişinin öldüğü Zonguldak’ın Kozlu İlçesindeki Grizu patlaması oldu.2013 yılında Türkiye genelindeki madenlerde en 98 iş kazası meydana geldi. Bu kazalarda 95 madenci hayatını kaybetti.

2012 yılındaki ölümlü kazalarda ise 78 madenci yaşamını kaybetti. İş kazalarının aslında bir cinayet olduğunu belirten Türk-İş Trabzon Temsilcisi Hasan Basri Hatipoğlu “Yıllardır hep aynı şeyi söylüyoruz, dilimizde tüy bitti. İşçi güvenliği, işçi sağlığı Allah’a emanet. Taşeron sistemine tepki koyuyoruz olmuyor. Bağırıyor-çağırıyor-isyan ediyoruz olmuyor. Sesimiz kim duyacak, kim hesap verecek? Daha kaç kişi ölmesi gerek, daha kaç ocağa ateş düşecek. Yazık-günah değil mi? Acımız çok büyük, işçi şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı yaralı olan kardeşlerimize de acil şifa diliyorum” şeklinde konuştu

 

“TRABZON SİYASETİ YANLIZLARI OYNUYOR” 4. SAYFADA

 

TRABZON SİYASETİ YANLIZLARI OYNUYOR

Trabzon siyaseti bakansız kalmanın bedelini yalnız kalarak ödüyor. Özellikle belediyeler için başka bakanların kapısını çalmak zorundayız. Hem Trabzon Büyükşehir Belediyesi hem de Ortahisar belediyesinin önünde çözüme kavuşması gereken, başlanması yada bitirilmesi gereken projelerin akıbeti bakalım nasıl çözüme kavuşur.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın 17 Aralık süreci sonrası bakanlığı bırakmasıyla başlayan zaman dilimi sonrası bu sorun daha da ayyuka çıktı.2015 Genel seçimleri sonrası Trabzon’dan bir isme bakanlık verilip-verilmeyeceği ise soru işareti?

 

“SOSYAL MEDYADA ERBAKAN’IN ÇOCUKLARI TARTIŞMASI” 5. SAYFADA

 

SOSYAL MEDYADA ERBAKAN’IN ÇOCUKLARI TARTIŞMASI

Saadet Partisi YİK üyesi Oğuzhan Asiltürk’ün “Rahmetli Erbakan hocanın çocukları yüzünden para topladık” şeklindeki açıklaması sosyal medyada büyük bir tartışma yarattı. Asiltürk’ün açıklamasına tepki gösterenler Asiltürk’ü yalan söylemek ve iftira atmakla suçlayarak istifa etmesi gerektiğini dile getirdiler

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran tartışmaya Trabzon cephesinden katılanlar ise Saadet Partisinde karışıklık isteyen, kafa bulandırmak isteyen art-niyetli kişilere yönelik herkesin duyarlı olunması gerektiği vurgulandı. Geçen hafta gerçekleşen SP Trabzon İl Divan Toplantısında konuşan Dursun Ali Düzenli “Milli Görüş’ün çizgisinden zerre kadar sapmadan, ilkeli ve onurlu bir duruş sergileyeceklerini, bu yolda taviz verenlerle de yolların ayrılacağını” söylemişti.

 

“SEÇİME KADAR ARINÇ, SONRASINDA KURTULMUŞ MU?”6. SAYFADA

 

SEÇİME KADAR ARINÇ, SONRASINDA KURTULMUŞ MU?

AK Parti’de 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi en önemli sorununun başında partinin yeni Genel Başkanı kim olacağı geliyor.

AK Parti kurmaylarına göre; 2015 genel seçimlerine kadar Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç başbakan olarak atanacağı, seçimden sonra ise partinin başına Numan Kurtulmuş'un geçeceği yorumları yapılıyor. Ak Parti kurmayları "Neden Numan Kurtulmuş?" sorularına ise, "Siyasette yıpranmamış, genç, karizması da var ılımlı bir isim" şeklinde yorumluyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset