Haber61'in siyasi ajandası

YOMRA’DA KAFALAR NEDEN KARIŞIKAK Parti’nin Trabzon’da en çok hesap yaptığı ilçelerden biri Yomra.Mevcut belediye başkanı İbrahim Sağıroğlu ile yola devam konusunda kararsız kalan AK Parti adeta her gün taciz ateşi altında.İlçede adaylık bilmecesi hem aday

Haber61'in siyasi ajandası

YOMRA’DA KAFALAR NEDEN KARIŞIK

AK Parti’nin Trabzon’da en çok hesap yaptığı ilçelerden biri Yomra.Mevcut belediye başkanı İbrahim Sağıroğlu ile yola devam konusunda kararsız kalan AK Parti adeta her gün taciz ateşi altında.İlçede adaylık bilmecesi hem adaylara hem de partiye zarar verme noktasına geldi. Sağıroğlu’nun ilçedeki konumu, başarılı grafiği ve anketlerden çıkan sonuçlar ortada iken hala başka bir arayış içinde olunmasına bir anlam verilmiyor.Yomra’daki bu süreci muhalefet pusuda takip ediyor.CHP ve MHP’nin Yomra hesabını kimse yabana atmamalı..

 

''ABANOZ TABANA HAZIRDI'' 2. SAYFADA

 

ABANOZ TABANA HAZIRDI

MHP Trabzon Ortahisar Belediye Başkan adayı Osman Abanoz’un teşkilatlara beklenen heyecanı verdiğini dile getiren MHP Trabzon İl Başkanı Demeli, “İl ve ilçe teşkilatımızla mükemmel bir çalışma yaptık. Osman Abanoz tabana zaten hazırdı. Öyle bir altyapı hazırlamış ki, kendisini kutluyorum. İnşallah bundan sonra en güzelini nasıl yapabiliriz yönünde mücadele vereceğiz. Ve Ortahisar burçlarına Milliyetçi Hareket Partisi’nin bayrağını dikeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

''ERDEM ŞEN SANAL ORTAMDAN MESAJ VERİYOR''  3. SAYFADA

 

ERDEM ŞEN SANAL ORTAMDAN MESAJ VERİYOR

Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen’in yeniden-aday olup olmayacağı tartışmaları sürerken başkan Şen hiç-bir şey olmamış gibi işine devam ediyor.Başkan Şen vatandaşın hem şahsı hem de ilçesiyle ilgili bütün sorulara facebook üzerinden cevap veriyor.Vatandaşlar bu uygulamadan oldukça memnun olduğunu dile getiriyor.Dr.Erdem Şen Arsin’de başarılı hizmetler verdiklerini eksikleri ve yeni projeleri ise önümüzdeki dönemde tamamlayacaklarını dile getirdi.

 

''İLÇELERDE ADAY AÇIKLAMASI ÖNCESİ GERGİNLİK'' 4. SAYFADA

 

İLÇELERDE ADAY AÇIKLAMASI ÖNCESİ GERGİNLİK

AK Parti Trabzon cephesinde ilçelerin ne zaman açıklanacağı konusunda bekleyiş hakim.Büyükşehir ve illerdeki aday açıklamasından sonra sıra ilçelere gelecek.AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar bu sürecin 10-15 günü daha alacağını söylüyor.İlçelerde aday açıklaması noktasında çok farklı spekülasyonlar yapılması,başta aday-adayları olmak üzere ilçe teşkilatlarında da rahatsızlık veriyor. Akçaabat, Çaykara, Beşikdüzü, Akçaabat,Maçka,Arsin ve Yomra’da heyecanlı ve kaygılı bir bekleyiş söz konusu.Bu ilçeler sürekli gündemde ve adaylar konunda her gün bir gelişme ve iddia ortaya atılıyor.

 

''SEÇİME GİREMEME RİSKİ VAR..!'' 5. SAYFADA

 

SEÇİME GİREMEME RİSKİ VAR..!

Türkiye'de toplam 2 bin 951 olan belediye sayısı kamuoyunda "Büyükşehir Yasası" olarak bilinen kanunun yürürlüğe girmesiyle 2014 yerel seçim sonrasında bin 581'e düşürülecek. Böylece Türkiye'deki her iki belediyeden biri yeni yasa nedeniyle kapatılacak. 6360 sayılı yasa ile 14 olan büyükşehir belediyesi sayısı 28'e yükseltilirken köyler mahalle olarak, belde belediyeleri ise tek mahalle olarak bağlı bulundukları ilçe belediyelerine katılacak. Bu kapsamda Tokat'ta 20, Afyon'da 10, Nevşehir'de 4, Çankırı, Giresun, Gümüşhane, Niğde ve Sivas'ta 3, Isparta ve Muş'da 2, Adıyaman, Amasya, Artvin, Bayburt, Bingöl, Çanakkale, Iğdır, Kırıkkale, Kütahya ve Yalova'da da birer olmak üzeri toplam 64 belde belediyesi 2012 yılı nüfusları 2 binin üzerinde olmasına karşın mahalleye dönüştürülerek kapatılacak.

 

''SAADET PARTİSİ BİZİ HESABA KATIN DİYOR'' 6. SAYFADA

 

SAADET PARTİSİ BİZİ HESABA KATIN DİYOR

Saadet Partisi Trabzon İl teşkilatları da seçime hazırlık noktasında adeta seferberlik ilan etmiş durumda.Büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde bizde varız,bizi hesaba katmayan fena yanılacak mesajı veren Saadet Partisinde eski il başkanı Mahmut Çizmecioğlu,Prof.Dr.İlhan Sungur ve Dursun Ali Düzenli isimleri öne çıkıyor.Dursun Ali Düzenli saadet Partisinin Trabzon’daki seçimlere çok iyi hazırlandıklarını belirterek hem büyükşehir hem Ortahisar hem de ilçelerde iddialı olduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset