’’Güzel bir balkon konuşması yapacağız’’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2 Kasım sabahı neticesi ne olursa olsun, güzel bir balkon konuşması yapacaklarını söyledi.Başbakan Davutoğlu, Konya'da Kontv'de yayınlanan seçim özel programına katıldı. Başbakan Davutoğlu; bugün Konya'daki mitingde açıkladığı çi

’’Güzel bir balkon konuşması yapacağız’’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2 Kasım sabahı neticesi ne olursa olsun, güzel bir balkon konuşması yapacaklarını söyledi.

Başbakan Davutoğlu, Konya'da Kontv'de yayınlanan seçim özel programına katıldı. Başbakan Davutoğlu; bugün Konya'daki mitingde açıkladığı çiftçileri sevindiren vaat, verdiği müjdeler ve Konya yatırımları ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "Konya'ya gelip huzur buluyoruz, enerji doluyoruz. Konya her zaman kendisini sevenlere sahip çıkmıştır. Mitingler yaptık ama bugün en kalabalığı en coşkulusu idi. 1 Kasım seçimlerinin farklı olduğunu, son 4 ay içerisinde yaşananlardan sonra kalıcı istikrar için Türkiye'nin önemli bir eşiği aşacağını gördük, hissettik. Konyalı olmakla gurur duyuyorum" dedi.

"KONYA'NIN BİR HUZUR ŞEHRİ OLMA ÖZELLİĞİ KORUNACAK"

Pancar fiyatını 190 kuruşa çıkardıklarını ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Teknik hesaplar, talep edilen 180 kuruştu ama bayram hediyesi, pancar üreticilerimize bereket olsun. Rabbim çiftçilerimize helal bol rızık nasip etsin. Her şehre büyük yatırımlar yapıldı ama Konya kendisine yapılan yatırımlar itibariyle bir çekim merkezi. Buraya yapılan yatırımların çevre illerde hissedilmesi çok daha yüksek oluyor. Evden buraya gelirken Büyükşehir Belediye Başkanımızla Konya'nın tarihi dokusu ile yapılanları konuşuyorduk. Konya'nın bir huzur şehri olma özelliği korunacak. Tarihi doku korunurken önemli bir hamleyi 7 Haziran öncesinde Konya'da paylaşmıştım. 45 kilometre ulaşımı yerin altına alıyoruz. Metro planlamasını yaptık. Metro ile Konya'nın tarihi dokusunun üzerindeki ulaşımdan doğan baskıyı minimize edeceğiz. Yeni bir şehir konseptini Konya'ya kazandırmaya kararlıyız. Hz. Mevlana'yı görünür kılmayı engelleyen hiçbir yapı Konya'nın yapısı içine yaklaşmayacak. Bütün Türkiye ulaşım hatlarında Konya'nın bir makas şehir, merkez olması, hızlı tren hatları, şimdi hızlı treni Antalya Kayseri hattında Antalya'daki sahil turizmini, Torosların üzerindeki dağ turizmi, Konya'daki manevi turizm ve Kapadokya'daki turizmi birleştirerek çok önemli bir turizm aksı bu hat üzerindeki Selçuklu şehirlerinin yolu. Ticari ulaşımın önemli bir şekilde gelişimi için limana Mersin'e inecek bir hızlı tren projemiz, Osmaniye, Habur'a ulaşacak bir hızlı tren projesi. Serbest bölge ile Mersin'e, diğer taraftan Irak'a indirecek mega projeler. Konya'daki organize sanayi bölgelerini geliştirip sayılarını artıracağız. Konya'daki üniversiteler ile Bilim Merkezi ile Konya ilim irfan merkezi olma özelliğini sürdürecek. Konya'nın bu altyapısı var. Konya'ya şimdiye kadar üzerinde durulmayan bir boyut kazandıracağız, o da enerji. Karapınar'ı, büyük ölçekte bir enerji havzası haline dönüştüreceğiz. Tuz Gölü'nün altına büyük doğal gaz depoları yapıyoruz. Konya'da yok yok" şeklinde konuştu.

"SAYIN BAHÇELİ KONYA'DA ÖZÜR DİLEMELİDİR"

Konya'nın dualı bir şehir olduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu, "İmkansız gibi görülen bir Avrupa şampiyonası elemelerine direkt gitmek Konya'da nasip oldu. Konya'daki stadyumda protestoları, Konyalılara yöneltilen suçlamaları da kınamak istiyorum. Sayın Bahçeli hala Konya'dan özür talep ediyor. Bahçeli'nin Konyalıdan özür dilemesi lazım. Bunun hesabını Konyalı seçmen kardeşlerimizin soracağını düşünüyorum. Bugün mitingde bunu polemik konusu yapmak istemedim, Bahçeli Konya'dan özür dilemelidir. Konya özür dilenecek iş yapmaz" dedi.

"İNŞALLAH GÜZEL BİR BALKON KONUŞMASI YAPACAĞIZ NETİCESİ NE OLURSA OLSUN"

Başbakan Davutoğlu, 2 Kasım sabahına nasıl uyanacaksınız sorusuna, "Hazreti Mevlana nasıl uyanıyorsa biz de öyle uyanacağız. Bugün yeni şeyler söylemek lazım cancağızım. Olması gerekenler neyse onu yapacağız inşallah, güzel bir sabaha uyanacağız. 7 Haziran'da üzüntülü bir akşam yaşadık. Bu bizim için hayırdır gereğini yaparız. Rabbimiz daha iyisini nasip eder. Eminim şimdi 7 Haziran'dan çok daha iyi bir neticeyle yeni bir sabaha uyanacağız. İnşallah tek parti iktidarının sağlandığı, istikrar probleminin yaşanmadığı bir sabaha uyanacağız. Bu anlamda netice ne olursa olsun bütün vatandaşlarımızı bağrımıza basacağız. Herkese saygı gösterilen bir dönem için bu anlamda gayret edeceğiz. İnşallah milletimiz 2 Kasım sabahı şükür namazı kılacağımız bir netice verecektir. İnşallah güzel bir balkon konuşması yapacağız neticesi ne olursa olsun. Güzel bir gelenek. İnşallah mesajlarımızı vereceğiz. Önümüzdeki 4 yıl için de, önümüzdeki dönemler için de vereceğimiz mesajlar olacak. Bu seçim zor bir dönemde gerçekleşiyor. İnşallah balkon konuşmasında önümüzdeki dönemin kardeşlik dönemi, huzur dönemi, gerilimlerin azaldığı bir anlayış dönemi, başlayan projelerin yarım kalmadığı bir dönemin işaretlerini balkon konuşmasında vereceğiz" şeklinde konuştu.

"Bizim halkımız meydanlara desteğini beyan etmek için geliyor" ifadelerini kullanan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Vatandaşlarımız bu meydanların, vatanın sahibi biziz demek için geliyor" ifadelerini kullandı. Başbakan Davutoğlu, bütün vatandaşları oy vermeye davet etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler