Gürsel Tekin: PKK koşulsuz silah bırakmalı

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, PKK'nın silahları koşulsuz bırakması gerektiğini söyledi.CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Adıyaman'da bir dizi temas ve ziyaretlerde bulundu. Burada partililere seslenen ve gazetecilere açıklamada bulunan Tekin, terör ol

Gürsel Tekin: PKK koşulsuz silah bırakmalı

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, PKK'nın silahları koşulsuz bırakması gerektiğini söyledi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Adıyaman'da bir dizi temas ve ziyaretlerde bulundu. Burada partililere seslenen ve gazetecilere açıklamada bulunan Tekin, terör olaylarıyla ilgili, "Koşulsuz mutlaka ve mutlaka silahın bırakılması lazım. Bu coğrafyada 35 yıldır insanlar kurşun sesiyle doğup, büyüyor. Bir ülkenin en önemli birliği bütünlüğü duygusal bağıdır. Duygusal kopuşların yaşandığı bir yerde birliği bütünlüğü sağlamak zorlaşabilir. İnşallah önümüzdeki süreçte CHP iktidarında bu sorun bizim birinci önceliğimiz olacak. Kürt meselesi başlı başına bir iç meselemizin dışına çıktı. Bu uluslararası mesele haline geldi" dedi.

"CHP BOZMADI"

7 Haziran seçimlerinin ardından iktidarı koalisyondan kaçmakla suçlayan Tekin, "Son iki gündür Sayın Davutoğlu, hükümeti kurmaktan kaçtığımızı söylüyor. 60 yıldır Türk siyasetinin temel sıkıntılarından birisi yalan, diğeri ise talandır. Sayın Genel Başkanımız, Sayın Davutoğlu ile ilk görüşmesinde, Türkiye'nin temel sorunu olan beş madde sundu ve "bunu kabul ederseniz görüşelim" dedi. Sayın Davutoğlu, bu beş madde ile hiçbir sorunu olmadığını ve sürecin devam etmesi gerektiğini söyledi. Bunların hepsi kayıt altındadır. Bu beş maddenin birincisi Suriye politikası ve dış politika, ikincisi bizim iç barışımızı ilgilendiren Kürt Sorunu, üçüncü sorun ekonomik sorun, diğer sorun hukuk, bir diğeri ise eğitim sorunudur. Bu maddelerin hepsine "biz varız" dediler. Sonra 32 gün geçti Sayın Erdoğan çıkarak masayı devirdi. CHP koalisyonu bozmadı" ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Abuzer Tanrıverdi konuşmasında, "Karanlıklardan aydınlığa çıkmamıza ramak kalan bir seçime hazırlanıyoruz. 7 Haziran seçiminden sonra sıralama gözetmeksizin çalışan adaylarımız ve aday adaylarımıza teşekkür ediyorum. Halkımız işsizlik ve yoksulluk başta olmak üzere birçok konuda kıvranıyor. İçeride ve dışarıda önemli sorunlar ile karşı karşıyayız. Beklenen refah, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gelecektir" dedi.

CHP'nin milletvekili adayları da kısa bir selamlama konuşması yaptı. Konuşmalar sonrasında seçim karargahının açılışı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler