Günnar'dan kadın hakları mesajı

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, 5 Aralık Kadın Hakları günü nedeniyle yayınladığı mesajında kadınların sadece yılın bir gününde değil tüm günlerinde aynı sevgi ve duyarlılıkla hatırlanması gerektiğini söyledi.AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr.

Günnar'dan kadın hakları mesajı

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, 5 Aralık Kadın Hakları günü nedeniyle yayınladığı mesajında kadınların sadece yılın bir gününde değil tüm günlerinde aynı sevgi ve duyarlılıkla hatırlanması gerektiğini söyledi.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, 5 Aralık Kadın Hakları günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Günnar mesajında, 5 Aralık 1934'de yürürlüğe giren bir yasa ile, 'Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı' tanındığını hatırlatarak “Büyük Önder Atatürk bu hakları, Avrupa’nın bazı ülkelerinden daha önce Türk Kadını’na vermiştir. Bu hakla yüzyıllar boyunca ataerkil toplumun, erkek egemenliğinin gölgesinde yaşayan kadınlarımıza “vatandaş” olma bilincini ve eşitliği getirilmiştir” dedi. ‘Cennet Anaların Ayakları altındadır’ diyen bir inanca sahip millet olarak, kadınlara hak ettikleri değerin verilmesi gerektiğini dile getiren Adnan Günnar “Türkiye kadınlara politik hakların verilmesi konusun da dünyadaki öncü ülkelerden biri. Türkiye de kadın hakları konusunda en kapsamlı çalışmalar bizim hükümetimiz zamanında yapılmıştır. AK Parti hükümeti olarak kadınlarımızın mecliste daha çok yer almalarını sağladık. 2004 yılında kadın erkek eşitliği Ana yasaya girdi. Devletin bu eşitliği sağlama sorumluluğu ilk defa tanımlandı.  Mecliste ilk defa  “kadın erkek fırsat eşitliği komisyonu “ kuruldu. Kadın erkek eşitliği aşılarak, kadına pozitif ayrımcılıkta yine bizim çalışmalarımızın bir sonucu oldu. Kadın hakları konusunda ki çalışmalarımız devam edecektir. Kadınlarımız sadece yılın bir gününde değil tüm günlerinde aynı sevgi ve duyarlılıkla hatırlanmalıdır. Bu vesile ile başta bu ülkenin Mehmetçiklerini dünyaya getiren binlerce onurlu şehit anası olmak üzere tüm kadınların bu anlamlı günlerini kutluyor, kadınlarımıza sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum” diyerek açıklamasını tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset