Günnar'dan "engelliler" mesajı

AK Parti İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle mesaj yayınladı.AK Parti İl Başkanı Dr. Adnan Günnar yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler tarafından Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihinin, engellilerin hak

Günnar'dan "engelliler" mesajı

AK Parti İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle mesaj yayınladı.

AK Parti İl Başkanı Dr. Adnan Günnar yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler tarafından Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihinin, engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi açısından önemli bir gün olduğunu belirtti. Günnar ," Hiç şüphesiz sosyal devlet olmanın getirilerinden biri, toplumun tüm kesimlerine eğitim ve sağlık gibi her alanda yeterli hizmet vermek ya da bu hizmetleri alabilmenin uygun koşullarını oluşturmaktır. Nitekim hükümetimiz özürlülerimizle ilgili olarak son 9 yıl içerisinde çok önemli adımlar atmıştır. Özürlüler Kanunu ve yapılan son anayasa değişikliği ile birlikte özürlü vatandaşlarımıza hak ettiği değeri ve desteği vermiş, böylece engelli bireylerin ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının önünü açmıştır. Bütün vatandaşlarımıza olduğu gibi, özürlü kardeşlerimize de daha güzel, daha yaşamaya değer bir Türkiye sunmanın gayreti içerisinde çalışmaktayız.12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleşen anayasa değişikliği halkoylaması sonucunda Anayasamızda özürlülerimize pozitif ayrımcılık getiren düzenleme kabul edilmiş, bundan sonra özürlü vatandaşlarımız lehine gerçekleştirilecek olan her türlü düzenlemenin eşitlik ilkesine aykırı yorumlanamayacağı anayasal güvenceye kavuşturulmuştur. Tüm bunlar, özürlü vatandaşlarımızın hayat standardını artırmaya yönelik çalışmalardır. Bu duygu ve düşüncelerle, hepimizi hayata bağlayan sevgi ve yaşama sevincinin sonsuza kadar kalplerimizde bulunmasını diliyor, bütün engellilerimize yürekten sevgilerimi sunuyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler