Günnar'a Mahçupyan şoku

Başbakan Davutoğlu'nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, gündeme ilişkin verdiği röpörtajla gündemi değerlendirdi. AK Parti'nin teşkilat içindeki keskin çizgisini de açıklarken bir detay ortaya çıktı. Mahçupyan, "80 senelik Cumhuriyet yönetimi de başka bir mi

Günnar'a Mahçupyan şoku

Başbakan Davutoğlu'nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, gündeme ilişkin verdiği röpörtajla gündemi değerlendirdi. AK Parti'nin teşkilat içindeki keskin çizgisini de açıklarken bir detay ortaya çıktı. Mahçupyan, "80 senelik Cumhuriyet yönetimi de başka bir misyonun sesiydi. Onu da Türkiye'nin geride kalan yüzde 50'si, 60'ı paylaşmadı. Cumhuriyet'in bugüne kadar geldiği gibi devam etme ihtimali yok. Demokrasi olacaksa, çoğunluk yönetecekse, çoğunluk muhafazakarlarsa ,Türkiye değişecekse muhafazakarlar üzerinden değişecek,Dünya'ya entegre olacak.

Darbelerle, engellemelerle yürütülmüş siyasetin bir kenara bırakılması lazım. Laik kesimin günah çıkarması lazım" derken partideki adaylık sürecini şöyle aktardı: "AK Parti şu andaki İl başkanlarının, belediye meclisi ve il meclisi üyelerinin milletvekili adayı olmasını yasakladı. Belediye Başkanlarının adaylığının yasaklanması da konuşuluyor"

Mahçupyan bu kararı şu gerekçelerle açıkladı: "3 dönem kuralı işliyor. 60-70 kişi ayrılacak. AK Parti sürekli yeninin peşinde olan bir parti" Bu açıklama sonrası Trabzon'da milletvekili adaylığı için İl Başkanlığı'ndan istifa eden Adnan Günnar'a gözler çevrildi.

Kulislerde aday gösterilip gösterilemeyeceği tartışmaya yarattı. Ayrıca milletvekili aday adayı olmak isteyen meclis üyelerini de bu açıklama tedirgin etti. Diğer yandan daha önce milletvekili adayı listesinde gösterilen ve seçilemeyen Salih Cora gibi isimlerin de tekrar aday gösterilmeyeceği konuşuluyor. Mahçupyan'ın 'yeninin peşindeyiz' sözü kilit yorum olarak değerlendirilirken Trabzon'da milletvekili aday listesini ne kadar etkileyeceği Tartışma yarattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset