Güneş: Kararı değerlendirmem

İçişleri Bakanı Osman Güneş, "Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nın aldığı kararları bugüne kadar değerlendirmedim. Bugün de böyle bir değerlendirmeyi de yapmayı düşünmüyorum" dedi.  Bakan Güneş, önce Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'i makamında ziyaret etti.  Val

Güneş: Kararı değerlendirmem

İçişleri Bakanı Osman Güneş, "Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nın aldığı kararları bugüne kadar değerlendirmedim. Bugün de böyle bir değerlendirmeyi de yapmayı düşünmüyorum" dedi.

 

Bakan Güneş, önce Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'i makamında ziyaret etti.

 

Vali Şahin, tarafından Hükümet Konağı önünde karşılanan Güneş, kendisini karşılamaya gelenlerle selamlaştı. Güneş, daha sonra Vali Şahin ile makamında bir süre sohbet etti.

 

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Güneş, Karadeniz gezisinde olduğunu söyledi. Ziyaretlerinde uğradığı illerde incelemelerde bulunduğunu aktaran Güneş, "2 gündür bu bölgedeyiz. Samsun'dan başladık gezimize. Öncelikle amacımız, İçişleri Bakanlığımızın görev alanına giren konularda yürütülen hizmetleri yerinde görmek, yerinde incelemek, varsa bu anlamda bir takım sorunları, bunları gidermeye gayret etmek.

 

Bunun yanı sıra da biliyorsunuz bir genel seçim sürecine girdik. Bu seçimlerde alınması icap eden güvenlik tedbirlerini bölgedeki valililerimiz, ilgili güvenlik birimlerimizin amirleriyle oturup değerlendiriyoruz. Bu anlamda ilin genel güvenliklerini de görmüş ve incelemiş oluyoruz.

 

Bugün de Trabzon'da yapacağımız değerlendirmelerle bu bölgedeki çalışmalarımızı tamamlamış olacağız. " dedi.

 

Güneş, şunları kaydetti: "Değerli valimiz Giresun'a yeni atandı. Ben kendisine başarılar diliyorum. Kendisi yakından tanıdığımız, değer verdiğimiz çalışkan bir meslektaşımız. İnşallah ekibiyle birlikte Giresun'da güzel hizmetler yapacaktır. Buna inanıyorum. "

 

Bir gazetecinin, Doğu ve Güney Doğu Bölgesi'nden gelecek olan fındık işçilerinin, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde olumsuz durumların yaşanmaması için alınabilecek tedbirlerle alakalı sorduğu soruya karşılık Bakan Güneş, "Türkiye Cumhuriyetiyiz. Biz hukuk devletiyiz. Hukuk çerçevesinde kalınarak, her vatandaşımız her yere gider. Her yerde iş arayabilir. Çalışabilir. Geçmiş yıllarda da o bölgelerden birçok vatandaşımız buralara çalışmak üzere geldi.

 

Olabilir. Bunun doğal sonuçları olarak bir takım sorunlar olabilir. Burada sorunlar yaşanmış olabilir. Ama hepsinin bir çözüm yolu vardır. Ben Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın konuyla alakalı çok büyük çalışma içerisinde olduğunu biliyorum. Biz İçişleri Bakanlığı olarak üzerimize düşen bir sorumluluk varsa onu har zaman yapmaya hazırız. Bugünde yaptık, yarın da yaparız. Dolayısıyla ben bunu bir sorun olarak görmüyorum.

 

Sadece işçi hareketliliği sebebiyle her yerde olabilecek sorunların olabileceğini, ama bunların çözüleceğini biliyorum. Biz de elimizden gayreti gösterip, yardımcı oluruz. " diye konuştu.

 

Güneş, YSK'nın bazı bağımsız milletvekili adayları ile ilgili aldığı veto kararı ve sonrasında yaşanan süreçle ilgili sorusu üzerine şunları aktardı: "Ülkemizde seçimler yüksek yargı organlarının genel yönetimi ve denetimi altında yürütülür. Bu konuda yetkili YKS'dır. Neticede hukuk devletiyiz.

 

Kurumlarımız var, kurallarımız var. Herkesin ne yapacağı belli. Görev ayrımlarımız var. Dolayısıyla YSK bu konuda görevli ve yetkili kurumdur. Ne gerekiyorsa yapar. Onun aldığı kararları bugüne kadar değerlendirmedim. Bugün de böyle bir değerlendirmeyi de yapmayı düşünmüyorum. Görev onların, yetki onların.

 

Ben kendi görevimle ilgileniyorum. TBMM'nin toplanması, toplanmaması hususunda benim söyleyebileceğim bir şey yok. Ben biliyorsunuz bu döneme has Sayın Başbakanımız tarafından anayasa gereği atanmış bir bakanım. Bu 3, 5 aylık dönem içerisinde İçişleri Bakanlığı'nın görevlerini sekteye uğratmadan tüm görevlerini yerine getirmeye gayret eden birisiyim"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler