Günay'dan Başbuğ yorumu!

Ertuğrul Günay, hem kültür sanat gündemini, hem de siyasetin gündemini yorumladı.Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanmasını "demokratik gelişme için önemli ve olumlu bir adım" olarak yorumlayan Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:"Türkiye ilginç

Günay'dan Başbuğ yorumu!

Ertuğrul Günay, hem kültür sanat gündemini, hem de siyasetin gündemini yorumladı.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanmasını "demokratik gelişme için önemli ve olumlu bir adım" olarak yorumlayan Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:"Türkiye ilginç bir noktaya geldi. 1960'da dönemin Genelkurmay Başkanı darbecilerle işbirliği yapmadığı için tutuklanmıştı. 2012'ye geldiğimizde ise bir önceki Genelkurmay Başkanı, darbe eğilimlerine yeşil ışık yaktığı için tutuklanıyor. Bu tabi, hukuk devleti ve demokratik gelişme açısından oldukça önemli ve olumlu bir adım. Ama artık Türkiye bu darbe tartışmasından kurtulmak istiyor."

"TÜRKİYE'DE ZAMAN AĞIR İŞLİYOR"

Günay, 7. cumhurbaşkanı Kenan Evren'i ima ederek, sözlerine devam etti:"Galiba, Türkiye'de zaman biraz ağır işliyor. Ben soruşturmayı, darbelerle hesaplaşmayı önemsiyorum. Yaşı geçmiş, 70'ini devirmiş orgeneraller delil karartma yoluna başvurabilir mi, kaçmaya kalkabilirler mi? Hayır, delil karartma da olmaz bu saatten sonra. Kaçmaya da kalkarlarsa kamuoyunda mahkum olurlar."

"TUTUKLAMAYA GEREK VAR MI?"

Günay bir hükümet üyesi olarak tutuklamaları sorguladığını sözlerine ekledi:

"Sorgulamayı, yargılamayı bütün kalbimle destekliyorum. Ama sadece bu olayla ilgili değil, tüm bu tutuklamalarla ilgili olarak "tutuklamaya gerek var mı" sorusunu da kendime soruyorum." 

"EMEK AYNEN KORUNMALI"

Günay, 2011'in öne çıkan kültür sanat tartışmalarını da değerlendirdi. Emek Sineması'nın olduğu gibi korunması gerektiğini söyledi ama Kültür Bakanlığı'nın "restorasyondan" sorumlu olmadığını da belirtti: "...Benim için Emek Sineması, yıkılmaz dokunulmaz bir yer. Ama bana teknik raporda tam tersini söylüyorlar. Bugünkü Emek Sineması'nı aynen korursak deprem tehlikesinin ortaya çıkacağı belirtiliyor. Emek Sineması bizim mülkümüz değil, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun mülkü. Ben salona girdiğim zaman nostaljiyi hissetmek istiyorum. Emek Sineması'nın aynen korunmasından yanayım..."

"AKM 2013'TE AÇILACAK"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kapatılması büyük tartışmalara yol açan AKM'nin açılış tarihini de müjdeledi. Günay, AKM'nin özü tamamen korunarak en geç 29 Ekim 2013'te açılacağını söyledi: "AKM konusunda çok üzgün ve öfkeliyim. Açılma tarihi çok ertelendi. Biz modern, gençlerin buluştuğu, tepesinde güzel, panaromik restoranı olan bir proje hazırlamıştık. Ama o proje olmayacak. AKM, aynen korunacak."

İNÖNÜ STADI YIKILMIYOR

Günay, İnönü Stadı'nın yıkılıp, o bölgeye büyük bir kültür sanat kompleksi yapılacağını ön gören projeyi de değerlendirdi. Dün, bazı internet sitelerinde çıkan "Proje için Anıtlar Kurulu'ndan karar çıktı" haberlerini sert bir dille yalanladı: "Haberlerin aslı astarı yoktur. Bazı rant çevreleri projeyi kamuoyuna kabul ettirmeye çalışıyorlar. İnönü Stadı'yla ilgili hiçbir şey yapılmayacak; özü aynen korunacak"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset