Gül'den MİT kanunu görüşü

Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus ile ortak basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MİT Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifinin kişiye özel olduğuna ilişkin iddiaları nasıl değerlen

Gül'den MİT kanunu görüşü

Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus ile ortak basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MİT Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifinin kişiye özel olduğuna ilişkin iddiaları nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine "Kanunlar Meclis'te yapılıyor. Komisyonda tartışılacak, Genel Kurul'a gidecek. Nihayetinde de herkes görüşünü ifade edip nihai şekil verilecektir" dedi

"ŞİMDİ SURİYE’DE GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN BİR YOL VAR"
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bu konuyu zamanında uzun uzun konuştuklarını, Esad’ın inisiyatif alıp sürece önderlik edemediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, “Şimdi Suriye’de geri dönüşü olmayan bir yol varö dedi. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ve bölge ülkelerinin, Arap Birliği’yle çok yakın iş birliği içinde olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, cevabında, “Bölgenin kendi meselesini halletmesini daha çok tercih ediyoruz. Uzaklardan, dışarıdan müdahaleleri daha sakıncalı görüyoruzö dedi. Suriye Devlet Başkanını, daha büyük bir kaosa fırsat vermeden çıkış yolunu tercih etmeye davet eden Cumhurbaşkanı Gül, Esad’a, geçiş süreci içinde de hemen serbest seçimlerin yapılması çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, Suriye halkının daha fazla birbirine düşman olmadan ve Suriye’ye daha fazla zarar vermeden yeni bir dönemin yolunun açılması gerektiğine işaret etti.

MİT KANUNU’NDA DEĞİŞİKLİK
MİT Kanunu’nda değişiklik öngören yasa teklifinin kişiye özel olduğuna ilişkin iddiaları nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, "Kanunlar Meclis’te yapılıyor. Komisyonda tartışılacak, Genel Kurul’a gidecek. Nihayetinde de herkes görüşünü ifade edip nihai şekil verilecektir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset