Gül'den iki kritik onay

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'' ile ''Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun''un da aralarında bulunduğu bazı kanunları onayladı.Cumhurbaşkanı Abdull

Gül'den iki kritik onay

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'' ile ''Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun''un da aralarında bulunduğu bazı kanunları onayladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha önce önüne gelen Sporda Şiddet Yasası'nı onaylamamış ve Meclis'e geri göndermişti.

Meclis ise yasayı tekrar ve değişiklik yapmadan Köşk'e, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına göndermişti. Cumhurbaşkanı Gül bu kez yasayı onayladı.

BEDELLİ ASKERLİK

Kamuyounda uzun süre tartışılan bedelli askerlik tasarısı ise hükümet kanadı ile Genelkurmay'ın ortak noktada anlaşması sonucunda kasım ayında Başbakan Erdoğan tarafından açıklanmıştı.

Yasaya göre, 31 Aralık 2011 tarihi itibariyle 30 yaşından gün alanlar, 30 bin TL karşılığında bedelli askerliğe hak kazanacak ve 21 gün temel askerlik hizmetinden muaf tutulacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler