Gül'den "devlette uyum" atağı

  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yıl vesilesiyle "devlet organları arasında uyumu gözetme" görevi çerçevesinde; yasama, yürütme ve yargı organlarının başkanları ile yarın öğle yemeğinde buluşacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Başbakan Recep Tayyip Erd

Gül'den "devlette uyum" atağı

 

 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yıl vesilesiyle "devlet organları arasında uyumu gözetme" görevi çerçevesinde; yasama, yürütme ve yargı organlarının başkanları ile yarın öğle yemeğinde buluşacak.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kuvvetler ayrılığı konusunda tartışmalara neden olan sözlerinden sonra bu yılki uyum yemeğini yılın ikinci gününde vermesi dikkat çekti.
 
Erdoğan'ın sözleri tartışma yaratmıştı
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tartışma gündemine giren açıklamalarında idari yargıdan sitem ederken, kuvvetler ayrığının kendilerine engel olduğunu belirtmişti. Erdoğan, "Bu fakirin üzerinde 6 yıldır ısrarla durduğu bir şehir hastaneleri projesi vardır. Biz bu şehir hastaneleri projemizi ne yazık ki bürokratik oligarşi ve yargı sebebiyle hala hayata geçiremedik. Artık biz sedye üzerinde bir hastanenin kampüsünde dışarıda hastalarımızın taşındığını görmek istemiyoruz. En başarılı olduğumuz alanlardan birisi olmasına rağmen sağlıkta bunu aşamadık. Niye? İşte bürokratik oligarşi ve yargı... Bunlara takılıp kalıyoruz. Dışarıdan bakanlarda ‘326 milletvekiliniz var yine bahane’ diyor. Ama kuvvetler ayrılığı denilen olay varya o geliyor sizin önünüze bir engel olarak dikiliyor. Diyor ki ‘seninde bir oynama sahan var’ diyor" demişti.
 
Köşk'teki yemekte buluşacaklar
 
Gül, yeni yıl nedeniyle yarın Çankaya Köşkü'nde; yasama, yürütme ve yargı organlarının başkanlarına bir öğle yemeği verecek. Yemeğe; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, HSYK Başkanı olması nedeniyle Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, Uyuşmazlık Mahkemesi, Askeri Yargıtay, Asker Yüksek İdare Mahkemesi başkanları katılacak. Başbakan Erdoğan'ın kuvvetler ayrılığı çerçevesinde son günlerde idari yargıya yönelttiği eleştirilerin gündemde olduğu bir dönemde, üç kuvvetin temsilcilerini buluşturacak yemek, ayrı bir özellik kazandı. Yemekte, yüksek yargı temsilcilerinin gündemdeki yargıyla ilgili sorunlar konusunda kendi görüşlerini dile getirmesi bekleniyor. Gül'ün son yıllarda her yıl başında verdiği yemeği bu yıl yeni yılın ikinci gününde vermesi dikkat çekti. Geçen yıl Şubat ayında verilen yemeğin takviminin bu yıl öne alınmasında, Başbakan Erdoğan'ın kuvvetler ayrılığıyla ilgili değerlendirmelerinin neden olduğu tartışmaların da etkisi olduğu yorumları yapıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset