'Gül üzülürse biz de üzülürüz'

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığına ilişkin bugün medyada yer alan haberlerle ilgili Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı. Çelik, "Sayın Gül, çok başarılı, etkin ve aktif bir Cumhurbaşkanlığ

'Gül üzülürse biz de üzülürüz'

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığına ilişkin bugün medyada yer alan haberlerle ilgili Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı. Çelik, "Sayın Gül, çok başarılı, etkin ve aktif bir Cumhurbaşkanlığı yapmaktadır. Eminim ki o, daha uzun yıllar şu veya bu konumda hizmete devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Hüseyin Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter'de, "Bugün Ruşen Çakır'ın Ahmet Sever'le yaptığı röportaj gazeteci arkadaşları heyecanlandırmışa benziyor. Aslında yeni bir şey yok." mesajı attı. Çelik ardından , "Sayın Cumhurbaşkanımızın bir daha aday olamayacağına dair kanuna bir hüküm konmuş olmasına üzüldüğünü tahmin etmek zor değil. AYM'nin kararıyla Sayın Gül, tabii ki yeniden aday olabilir. Ancak bir şeyin imkan dahilinde olması ile vuku bulması farklı şeylerdir." diye ekledi.

"BAŞBAKAN'IN ADAY OLMASI HALİNDE, GÜL'ÜN ADAY OLMAYACAĞINA İNANIYORUM"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında hiç bir mevki ve makam için feda edilemeyecek derin bir dostluk ve kardeşlik hukuku olduğunu vurgulayan Hüseyin Çelik, "Bu iki değerli şahsiyet arasındaki tam güven duygusu,geçmişteki bir çok uygulama ile de test edilmiştir. Bu yol ve dava arkadaşlığına bazıları akıl erdiremeyebilir. Bunu da yadırgamıyoruz. Çünkü siyasi geçmişimizde pek örneği yok." ifadelerini kullandı.

2002'de 58. Hükümeti kurma görevinin Abdullah Gül'e verilmesini Erdoğan'ın istediğini, ancak Erdoğan'ın milletvekili seçildiği gün de Gül'ün istifa ettiğini hatırlatan Çelik, 2007'de de Erdoğan'ın kendisi aday olabilecekten "bizim adayımız Abdullah Gül kardeşimdir" dediğini kaydetti. Hüseyin Çelik, Erdoğan'ın bugün de o feragat duygusu aynen yaşadığını aktardı. Çelik, şöyle devam etti: "Ben Sayın Başbakan'ın aday olması halinde Sayın Gül'ün aday olmayacağına inanıyorum. Bu konuda çatışma bekleyenlere söylüyorum: Bu işten size ekmek çıkmaz. Sayın Gül, çok başarılı, etkin ve aktif bir Cumhurbaşkanlığı yapmaktadır. Eminim ki o, daha uzun yıllar şu veya bu konumda hizmete devam edecektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset