Gül görev süresini değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresi bittikten sonra ‘siyasete dönüş’ çağrılarına, “Ben onları yaptımgeldim. Siyasetle ilgili hesabımyok” yanıtını verdi. Kanal24’te “GündemÖzel” programına katılan Gül’ün açıklamaları şöyle:GÖREV SÜRESİ: Kendi süremle

Gül görev süresini değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresi bittikten sonra ‘siyasete dönüş’ çağrılarına, “Ben onları yaptımgeldim. Siyasetle ilgili hesabımyok” yanıtını verdi. Kanal24’te “GündemÖzel” programına katılan Gül’ün açıklamaları şöyle:

GÖREV SÜRESİ: Kendi süremle ilgili bir şey söylemem. “Neyse doğrusu odur” dedim. Ama tartışmalar bazen o noktaya geliyor ki, beni siyasetin parçası gibi görüp öyle konuşanlar çok oluyor. Ben siyasetin içinden gelmiş, parti kurucusu olmama rağmen, Cumhurbaşkanlığımakamını siyasetin dışında tutmak için olağanüstü bir çaba gösterdim. Geçmişte de siyasetin içinden gelen cumhurbaşkanları olmuştur. Hangi dönemde bu kadar Cumhurbaşkanlığı siyasetin dışında tutulmuştur? Ben budikkati gösterirken, herkesin de bunu makamaçısından göstermesini isterim. Süre konusunun da karar ne ise bir an önce netleşmesini çok arzu ederim. Çünkü yakışık almayan bir durumortaya çıkıyor.

SİYASETE DÖNÜŞ: Hangi görevi yapıyorsamonu hakkıyla yaptım, onun dışında bir şey düşünmedim. Bugün de Cumhurbaşkanlığı gibi çok sorumlu ve onurlu bir görevi hakkıyla yapmanın ötesinde bir şey düşünmüyorum. Daha da açık söyleyeyim: Siyasetle ilgili bir herhangi hesabımda yok. Bunun da bilinmesini isterim. 5 yıl, 7 yıl benimiçin hiç fark etmez. Ama netleşmemesi bir noksanlık. Herhangi bir siyasi beklentimyok, hesabımda söz konusu değil. Ben siyasette her kademede bulundum, yaptımve bulunduğumyere geldim. Bu yeter değilmi? Ne yapacağımı o zaman görürsünüz.

"VEKİL MAAŞINI HUKUK BÜROMUZ İNCELİYOR"

Cumhurbaşkanı Gül,emekli milletvekili maaş zammı ile ilgili TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşebileceğini söyledi. Gül, “Gördüğüm kadarıyla bu kanun çok tartışılıyor. Hukuk büromuz inceliyor, değerlendiriyor. Nihayetinde ben de ona göre karar veriyorum. Belki bu konuyla ilgili Meclis Başkanı ve Maliye Bakanı’ndan da bu maddelerle ilgili bilgi alabiliriz” dedi.

ERMENİ TASARISI: Maalesef iç politika malzemesi olarak kullanılıyor. Düşünebiliyor musunuz, devletin resmi görüşü dışında görüş beyan etmek yasaklanıyor ve cezalandırılıyor, burası da Fransa... Çok şükür biz bu tip yasaklardan kurtulduk. Şu duruma bakın ki özgürlüklerin yurdu diye tanıtılan Fransa’da resmi görüş dışındakiler cezalandırılıyor. Akıl almaz bir şey.

SARKOZY’Yİ GÖRMEM: Bir toplantıda yanıma gelirse ben de onu görmem.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset