G.Saraylılara demiyorum ama...!

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İlçe ve Belde Belediye Başkanları TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’a Galatasaray’ın Türk Telekom Arena stadyumunda yapılan eleştirilerle ilgili açıklama yaptı. Trabzon Belediyesi’nin yeni binasında Gümr

G.Saraylılara demiyorum ama...!

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İlçe ve Belde Belediye Başkanları TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’a Galatasaray’ın Türk Telekom Arena stadyumunda yapılan eleştirilerle ilgili açıklama yaptı.

 

Trabzon Belediyesi’nin yeni binasında Gümrükçüoğlu, İlçe ve Belde Belediye Başkanları açıklama yapan Gümrükçüoğlu, TOKİ Başkanı Bayraktar'a yapılan eleştirilerin haksız olduğunu ifade etti.

 

Başkan Gümrükçüoğlu, "Galatasaray'ın taraftarlarını tenzih ederek sözlerime başlamak istiyorum. Bir takım protestolar yaşandı. Bu protestolar Galatasaray camiasının ve taraftarlarının dışında olduğu kendini bilmezler tarafından yapılan protesto idi. Tüm toplumun bütün Türkiye'nin buradaki davranışı kınamasıyla sporculuğa centilmenliğe yakışmadığını ifade etmesiyle sonuçlanması beklenirken bu ortaya konan haklı ve doğru tepkinin ve yorumların altında ezilme durumunda olanlar, yani bu işin icracıları olan kendini bilmezler. Bir takım köşe yazarları ile işin suçlusunu aramaya kalktılar, yani günah keçisi oluşturmaya çalıştılar. Güya TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın konuşmalarıyla protestoyu oluşturduğu ifade edildi. Bu büyük bir ayıptı" dedi.

 

Gümrükçüoğlu, "Biz o stadyumdaydık. Başbakanımızın stada gelişi esnasında o protestolar başlamıştı. Erdoğan Bayraktar gelmeden önce de ıslıklamalar devam ediyordu. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın kimseye suçlamayla alakası yoktu bu olayın. Sayın başbakanın ve bakanların anons edilmesiyle kasten bir takım kendini bilmezler tarafından protestolar yapılmıştır" diye konuştu.

 

"Ciddi bir şekilde TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'a yapılan bu saldırıyı kınıyoruz" diyen Gümrükçüoğlu, "Yapılan bu eleştiriye kesinlikle karşıyız ve bunu şiddetle kınıyoruz. 33 İl, belde ve ilçe belediye başkanı arkadaşlarım Trabzon halkının temsilcisi olarak barışı, sporu ve centilmenliği seven insanlar" ifadelerini kullandı.  

 

Gümrükçüoğlu'nun Akyazı projesiyle ilgili sorulan soruya verdiği cevap için diğer sayfaya geçiniz

 

 

 

 

AKYAZI KONUSU

Gümrükçüoğlu, "Buradaki arkadaşlarım Akyazı'nın da Aslantepe'nin de TOKİ'nin de yaptığı işlerin her zaman arkasında oldular, yanında oldular. Bir takım bürokratik işlemler bir takım bekleme süreleri yaşanmış olabilir. Ben kendi kentim için ifade ettiklerimi söylemek istiyorum, Akyazı'daki proje Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olurları ile Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak'ın ön ayak olmasıyla birlikte TOKİ, Karayolları Genel Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün katılımlarıyla başlatılmış olmaktadır. Gelmiş geçmiş tüm yöneticilere de teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Nuri Albayrak'a da huzurlarınızda teşekkürü bir borç biliyorum. Aslantepe gibi ülkemizin bütün milletimizin kaynağıyla birlikte bu projenin yürütüldüğünü paylaşmak istiyorum. Yapan halkın kendisidir onun adına onu temsil eden başbakandır, hükümettir" dedi.

 

"Büyük düşünmek ve ufkun açık olması lazım" diyen Gümrükçüoğlu, Mimarlar Odası'nın Akyazı projesiyle ilgili Bölge İdari Mahkemesine açtığı davayla ilgili, "Ben de mühendislikten gelen bir insan olarak, kesinlikle ve kesinlikle Trabzon'a kötü ve olumsuz bir iş yapılmasını istemiyorum" açıklamasında bulundu.

 

Gümrükçüoğlu, "İnşallah Akyazı projesi 24 ay içinde gerçekleşecek bu şehirde, UEFA kriterlerinde 40 bin kişilik bir stadyum olacak" dedi.

 

Haber: Batuhan Hazar ÇAVDAR / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset