Göktaş: Maçlarda bize yer verilsin

Milletvekilleri, spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak'tan, statlardaki protokolde kendilerine belirli bir yer verilmesini talep etti. TBMM Genel Kurulu'nda geçen hafta Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeler

Göktaş: Maçlarda bize yer verilsin

Milletvekilleri, spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak'tan, statlardaki protokolde kendilerine belirli bir yer verilmesini talep etti. 

TBMM Genel Kurulu'nda geçen hafta Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında vekiller, stadyumlarda protokol krizi yaşandığından yakındı.

"KALK BURASI BENİM YERİM, GENEL MÜDÜR YERİ"
AKP Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş, protokolde yerlerinin belli olmadığını belirterek, "Gelip elimize kapanan, bizden medet olan bir genel müdürün yaptığı şeye bakın: "Kalk burası benim yerim, genel müdür yeri'" dedi. Göktaş, şöyle devam etti:

"Ne ise her maçta bir protokol krizi yaşanır. Milletvekili arkadaşlarımız bu krizi hep yaşıyor, hep yaşıyor, hep yaşıyoruz, kapan kapana. Bir bakarsın birisi gelir omzuna vurur "tık, tık' Ne oldu? "Burası komutanın yeri, kalk.' Allah Allah Antalya'da maç seyrediyorum arkadaşlar, birisi geldi omzuma vuruyor "tık', "tık' Ne var? "Burası genel müdürün yeri.' Arkadaşlar, böyle bir şey olur mu ya? Gelip elimize kapanan, bizden medet olan bir genel müdürün yaptığı şeye bakın: "Kalk burası benim yerim, genel müdür yeri.'"

ÖZAK'A, "PROTOKOLDE OTURUP YANINDA VALİ, GENEL MÜDÜR, MİLLETVEKİLİ NE HALDEDİR BUNA BAKACAKSINIZ" DİYE SESLENDİLER
AKP'li Göktaş'a katılan CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün'de, "Genel müdür olsa iyi, il müdürü diyor, şube müdürü" diye seslendi. 

Bakan Özak'a seslenen Göktaş, "Şimdi arkadaşlar, burada özellikle Sayın Bakan'a sesleniyorum, sen orada protokolde önde oturup yanında vali, öbür yanında genel müdür. Milletvekili ne haldedir buna bakacaksınız arkadaşlar, ayıptır bu, yakışmaz. Bu, milletvekili arkadaşlarımıza bana göre en büyük nezaketsizliktir" dedi.

"MİLLETVEKİLLERİNİN YERİNİN BİLİNMESİ LAZIM"
Stadyumlarda milletvekillerinin yerlerinin bilinmesini isteyen Göktaş, "Gittiğimde nereye oturacağım? ya ikinci sıraya otursam seçmene karşı insan hesap ediyor. Bunların, bu protokol krizi denilen olayın artık bitmesi lazım. Şu milletvekili, saygın milletvekili arkadaşlarımızın burada yeri neresidir bilinmesi lazım. Yani "Ben bakanım oturdum koltuğa, yanımda vali, yanımda genel müdür, öbürü ne olursa' dememeli. Bakın millî maçta bu şey yaşandı, diğer maçlarda da yaşanıyor. Buna da artık son vermemiz lazım" dedi. 

AKP'den sonra kürsüye gelen CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün'de, "Değerli arkadaşlarım, az önce konuşan Trabzon milletvekilimizin tabii ki konuşmalarına destek vermemek mümkün değil. Bu protokol krizinin de aşılması konusunda Sayın Bakanımıza, ilgili müdürlüklere, genel müdürlüklere büyük görev düştüğünü ifade etmek istiyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset