Gökçek CHP'nin yeni liderini açıkladı

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, muhalefet partilerini kızdıracak açıklamalarda bulundu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek , Milat gazetesinden Nil Gülsüm'e verdiği röportajda İstanbul baronlarının CHP'nin başına Sarıgül'ü g

Gökçek CHP'nin yeni liderini açıkladı

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, muhalefet partilerini kızdıracak açıklamalarda bulundu.
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek , Milat gazetesinden Nil Gülsüm'e verdiği röportajda İstanbul baronlarının CHP'nin başına Sarıgül'ü getireceğini söyledi.
 
İşte Gökçek'in o açıklamaları:
 
Gürsel Tekin’in geçtiğimiz hafta Ankara için Cemil Çiçek’in İstanbul için de Numan Kurtulmuş’un aday gösterileceği şeklindeki açıklaması için ne dersiniz?
 
(Gülerek)Ben bugüne dek Gürsel Tekin’e çok kılçık attım. O kılçıkların intikamını alıyor.
 
BAŞBAKANIM UYGUN GÖRÜRSE ADAY OLMAK İSTİYORUM
 
Önümüzdeki seçimlerde aday olacak mısınız?
 
Tabi Allah ne gösterir, ne nasip eder onu bilemem, ama ben aday adayıyım. Başbakanım uygun görürse, partim uygun görürse, Rabbim müsaade ederse, inşallah bir daha aday olmak istiyorum. Yaptığım işi seviyorum. Benim gönlümden geçen bir dönem daha çalışıp ondan sonra da emekli olup köşeme çekilmek. Ama Allah nasip eder mi, bilemem.
 
Bir dönem daha görev yapıp siyasetten ayrılmayı mı düşünüyorsunuz?
 
Niyetim o inşallah.
 
"CHP'YLE UĞRAŞMAK HOBİM"
 
CHP'yi en iyi analiz eden, çözen isimler arasında olduğunuz söylenir. Neden CHP'yle neden bu kadar ilgilisiniz?
Ben gençlik yıllarımdan bu yana hep CHP ile uğraştım. Onlar da benimle uğraştı. Şakayla karışık söyleyecek olursam 'hobim' olarak ifade edebilirim.
 
CHP'de dağılma ihtimali görüyor musunuz?
Bu seçimi geçirirler herhalde. Ondan sonra Kılıçdaroğlu'nu bırakmazlar kolay kolay.
 
BARONLAR MUSTAFA SARIGÜL'Ü İSTİYOR
 
Kılıçdaroğlu gidecek olursa yerine kim gelir peki?
 
Ona İstanbul'da baronlar oturur karar verirler. Baronların Kılıçdaroğlu'nun yerine geçmesini istedikleri kişi de Mustafa Sarıgül . Şunu söyleyebilirim; şu veya bu şekilde Sarıgül adımını CHP'ye atarsa, ister İstanbul'a aday yapsınlar, ister yapmasınlar, ister seçilsin ister seçilmesin kesinlikle ilk kongrede Genel Başkan olur.
 
MHP ve Bahçeli'nin son dönemdeki tavrını nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
AK Parti barışı temin ederse Türkiye'de MHP'ye gerek kalmayacak. Bütün telaşları bu. Barış gelirse bize neden oy versinler diye düşünüyorlar. MHP, kendi hayatiyetini doğrudan doğruya PKK ile olan çatışma üzerine kurmuş vaziyette. PKK ile çatışma bitince tabiri caizse varlık sebebi ortadan kalkmış olacak. Halbuki bunun için endişe etmelerine gerek yok. Bizim partinin yüreği geniş. Hepsini kucaklarız. Bütün MHP'li arkadaşları bekleriz. Gelsinler beraber yapalım siyaseti. Bahçeli de "Bunlar yüzde 70'e çıkacaklar" dedi. Herhalde o zaman içinden geçmişki böyle bir şey Allah söyletti. Gelsinler birlikte yakalayalım yüzde 70'i. Aslında MHP tabanıyla bizim aramızda çok fazla nüanslar yok.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset