Gök: "Biz CHP olarak hükümet kurmaya hazırız”

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümeti kurma yetkisini CHP'ye vermesi gerektiğini belirterek, "Cumhurbaşkanı vereceği bir görevlendirme de görev vereceği kişinin işi yapıp yapmayacağının takdir hakkına sahip değil

Gök: "Biz CHP olarak hükümet kurmaya hazırız”

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümeti kurma yetkisini CHP'ye vermesi gerektiğini belirterek, "Cumhurbaşkanı vereceği bir görevlendirme de görev vereceği kişinin işi yapıp yapmayacağının takdir hakkına sahip değildir. Biz CHP olarak hükümet kurmaya hazırız" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'ye hükümet kurmak için yetki vermemesinin, CHP'ye oy veren milyonlarca seçmenin iradesini hiçe saydığını belirterek, "Bu ülkenin Cumhurbaşkanı ile istifa etmiş bir Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu ayrı ayrı tellerden çalıyorlar. Sayın Davutoğlu bir şey söylüyor, ertesi gün Cumhurbaşkanı ona kalkıp cevap veriyor. Türkiye pek çok kez hükümetler koalisyon kurmuş ve bunların hapsi siyasi nezaket ve demokrasimize örnek olmuştur. Sayın Davutoğlu'nun yaptığı görüşmelerden sonra hükümet kurma görevini cumhurbaşkanını da devretmesinden sonra ki süreç tam anlamıyla bir rezalettir, tam anlamıyla bir skandaldır. Türkiye cumhurbaşkanının keyfi uygulamalarla yönetilecek bir ülke değildir. Cumhurbaşkanı yetkilerini kötüye kullanmaktadır. Cumhurbaşkanı yetki gaspındadır. Milli iradeyi çiğnemektedir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Gök, "Cumhurbaşkanı, CHP'ye verilen milyonlarca oy, milli iradeyi temsil etmiyor mu? Sen bunu görmüyor musun? Bu cumhurbaşkanı artık Türkiye'nin taşıyabileceği bir cumhurbaşkanı olmaktan çıkmıştır. Cumhurbaşkanı vereceği bir görevlendirme de görev vereceği kişinin işi yapıp yapmayacağının takdir hakkına sahip değildir. Biz CHP olarak hükümet kurmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Artan terör olayları nedeniyle Türkiye'nin bir hükümete ihtiyacını olduğunu bildiren Gök, "Baş sorumlusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Cumhurbaşkanı ayrı bir telden çalışıyor başbakan ayrı bir telden çalıyor. Sayın Davutoğlu'nun söylemesi gereken sayın cumhurbaşkanına CHP'ye yetki ver. Senin buna gücün yetiyor mu? Kandan oy devşirmeye çalışıyorlar. Daha dün Murat Sancak'a yapılan terörün farkında mıdırlar acaba. Saldırıyı nefretle ve şiddetle kınıyoruz. Geçmiş olsun diyoruz" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihini belirlemeye çalıştığını ifade eden Gök, konuşmasına şöyle devam etti:

"Seçim tarihini belirlemeye çalışıyor. Ne zamandan beri YSK'nın yetkilerini kullanmaya başladın. YSK şu anda kendisine vazife olmayan bir anlayışı ortaya koydu. Sarayla YSK arasında köprü kurulmuş."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler