Giresun AKP'de zorla istifa iddiası

Giresun’da 2008 yılında üç adayın yarıştığı ilçe kongresinde en yakın rakibine 75 oy fark atarak AK Parti Tirebolu İlçe Başkanı seçilen Hüseyin Dost, partisinin bazı milletvekilleri ve İl Başkanlığı tarafından istifa etmeye zorlandığını ileri sürdü.Kongre

Giresun AKP'de zorla istifa iddiası

Giresun’da 2008 yılında üç adayın yarıştığı ilçe kongresinde en yakın rakibine 75 oy fark atarak AK Parti Tirebolu İlçe Başkanı seçilen Hüseyin Dost, partisinin bazı milletvekilleri ve İl Başkanlığı tarafından istifa etmeye zorlandığını ileri sürdü.

Kongreyle geldiğini ve kongreyle gitmek istediğini belirten AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Dost, Giresun Gazeteciler Derneği binasında düzenlediği basın toplantısında asla İl Teşkilatı’nın baskılarına boyun eğmeyeceğini söyledi.

İstifa etmesi için hiçbir gerekçeli mazeretin bulunmadığını belirten Dost, partisinin il başkanı Mehmet Geldi’yi ve Milletvekili Hacı Hasan Sönmez’i ima ederek “Partimin İl Teşkilatı ve onun arkasında bulunan milletvekili tarafından istifaya zorlanmaktayım. İstifa etmem için de hiçbir gerekçeli neden yok. Tek istedikleri istifa etmemdir. Ancak ben 2008 yılında yapılan bir kongreyle geldim. Beni seçen ve sorumlu olduğum partililerim var. O kişiler de istifa etmemi istemiyorlar. Bu nedenle yapılacak bir kongreyle gitmeyi tercih ederim. Ancak bu da partimin il teşkilatının işine gelmiyor” dedi.

İlçesindeki bütün köy ve mahalle muhtarlarının istifa etmemesi için imza kampanyası düzenlediğini de belirten Dost “ İlçemde 50 köy ve 7 mahalle muhtarı istifa etmemem için imza kampanyası düzenlemiştir. Ben referandumda bu muhtarlarımla çalıştım sonuç ortadadır. Köylere hizmeti bu muhtarlarımızla götürdük yapılan hizmetlerde ortadadır. Bu nedenle benim bu muhtarlara karşı sorumluluğum var. Onları yüz üstü bırakamam. Ya yönetimi fesih ederler ya da kongreye giderler” diye konuştu.

Parti il teşkilatıyla ters düşmelerinin perde arkasını da açık açık ifade eden Dost “İstifa etmemi gerektirecek hiçbir neden yoktur. Ancak il teşkilatımla ters düşmemizin tek bir nedeni vardır. O da, İl Başkanımız ve Valimiz arasındaki zıtlaşmadan kaynaklanan sorunlar nedeniyle partimizin yetkilileri tarafından ilçe teşkilatlarının fikirleri sorulmuştu. O zaman İl Başkanımızın beklentileri doğrultusunda görüş bildirmedim diye aramızda soğuk rüzgarlar esmeye başlamıştır” şeklinde konuştu.

Genel merkezin vereceği her türlü karara saygılı olacağını da ifade eden Dost “Ben her şeyden önce AK Partili’yim. Görevden alınsam da kongreyle ilçe başkanlığından ayrılsam da AK Partili olarak kalacağım. Ancak partiyi kendi menfaatleri için kullananlar mutlaka bu partiden temizlenmelidir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset