"Gerilim çıkaran bedelini öder"

Arnavutluk ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin soruları üzerine değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP’nin barajı aşamaması halinde gerilim çıkacağı yönündeki açıklamalar için “Gerilim çıkaran bedelini öder” dedi."GEREKEN Y

"Gerilim çıkaran bedelini öder"

Arnavutluk ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin soruları üzerine değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP’nin barajı aşamaması halinde gerilim çıkacağı yönündeki açıklamalar için “Gerilim çıkaran bedelini öder” dedi.

"GEREKEN YAPILIR"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Baraj altında kalırsak çıkacak olaylarla bağ kurmak doğru olmaz" sözlerinin sorulması üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Devlet kendini baraja altına şartlamaz. Yaparsa yanlış yapar. Nerede terör olursa olsun hazır olmak durumundadır. Şu anda da devlet tüm güvenlik güçleriyle, jandarmayı da dahil ediyorum. Güvenlik güçlerini valiler göreve çağırır.  Güneydeki gelişmelerden dolayı zaten bir hazırlık var. Diğer bölgelerde de buna benzer şeylerin olması durumunda gereken yapılır. Barajın altında kalınırsa şunu bunu yaparız diyenler bunun bedelini öder.” dedi.

AK PARTİ'NİN TEK BAŞINA İKTİDAR OLMASI

7 Haziran genel seçimlerinden Ak Parti'nin tek başına iktidar çıkması haline nasıl bir ortamın oluşacağı hakkında gelen bir soruya ise Erdoğan şöyle cevap verdi; “Bir kere taşlar yerine oturacaktır. Burayı güvenli liman haline getirmiş olacaktır. Referandum sayısına ulaşırsak başkanlık sistemini takvimine alacaktır AK Parti. Bunun takvimi 2019 mu olur daha mı erken olur bilemem. Böyle bir süreç söz konusu. Tabi bunun artılarını etkilerini 12 yılda çok rahat görüyoruz.

KOALİSYON ÜLKENİN ZARARINA

Ben koasliyonun bu ülkenin zararına olduğuna inanıyorum. Bu çok açık ve net. Tarihte örnekleri var. Terörle mücadele noktasında da sıkıntılar meydana gelir. Biz gelemeden önce koalisyon hükümet vardı. 5 yıl dayanamadılar. 3.5 yıl yapabildiler. Daha geriye de gidelim. Tek partiden parlamentere çok partili sisteme geçildi. Ortalama 16 ayda bir hükümet değişmiş. Bu durum istikrar olmayınca bu tarz kaoslar olur.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset